Dominerend Halle-Gooik pakt slechts 1 punt

NOORDERWIJK - Halle-Gooik speelde 5-5 gelijk bij Noorderwijk, steeds een moeilijke verplaatsing. Een punt met een zure nasmaak als je weet dat Halle-Gooik bijna de volledige match domineerde en kort voor het einde 3-5 voor stond.

De match begon uitstekend voor de bezoekers. Na 10 seconden stonden ze al 0-1 voor via een pegel van Manfroi. Noorderwijk bracht de stand terug in evenwicht toen Trussart laks verdedigde. Daarna toonde Chabai zich trefzeker door de 1-2 en 1-3 te scoren, telkens vanuit het schuine hoek. Toch ging Halle-Gooik niet met een voorsprong de rust in, want Noorderwijk deed de twee goals voorsprong nog teniet. Met een 3-3 ging men de kleedkamer in, opnieuw was het Zerouali die te veel ruimte kreeg en scoorde. Net voor rust liet Mageren zich verrassen in de korte hoek.

In de tweede helft kwam Halle-Gooik erg gedreven aan de aftrap en onmiddellijk op zoek naar de voorsprong. Het dominante spel en de kansen rendeerden: Rahou maakte er 3-4 van en Chabai 3-5, meteen zijn derde van de avond. Thuisgoalie Talhaoui speelde de match van zijn leven en ranselde de ene na de andere bal uit zijn doel. Hij voorkwam een zwaardere achterstand voor zijn mannen en dat loonde. Noorderwijk bewees dan dat hun sterke thuisreputatie terecht is. Ze knokten zich terug, met vliegende doelman. Mageren frommelde de bal in eigen doel en met nog 1 minuut op de klok viel uit het niets de gelijkmaker.  Halle-Gooik vergeet zo de verdiende punten mee te nemen uit Noorderwijk waar Zerouali en Talhoaui hun ploeg naar een punt sleepten. Door het gelijkspel van Antwerpen blijft Halle-Gooik op 1 punt van de leider. Het ziet wel Hasselt en Charleroi naderen in de stand.

Voor FP Halle-Gooik: Vandenheede, Mageren, Dujacquier, Rahou, Chaibai, Sababti, Zouggaghi, Teixeira, Manfroi & Dos Santos

Doelpunten: 0-1 Manfroi, 1-1 Zerouali, 1-2 Chabai, 1-3 Chabai, 2-3 Zerouali, 3-3 Salah, 3-4 Rahou, 3-5 Chabai, 4-5 owngoal Mageren, 5-5