Amigo Schepdaal schrijft geschiedenis en plaatst zich voor 8ste keer in finale van Play-Offs

SCHEPDAAL - ZVK Amigo Toyota Schepdaal heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven door zich voor de achtste keer op rij te plaatsen voor de finales van de Play-offs. Met Relemko Koersel wacht hen daar een geduchte tegenstander.

Amigo haalde de finale door de tweede keer op enkele dagen tijd Hoboken DD Finance in de halve finales  te verslagen.

We kregen een ingestuurd verslag van de wedstrijd waar het Amigo met een 7-5 eindscore aan het langste eind trok :

Het was al snel duidelijk dat beide ploegen resoluut gingen voor de overwinning. De eerste kans was er voor de bezoekers. De open doelkans werd gemist. In de 6' werd Mous onderuit geschoffeld toen hij alleen op doel afstormde. Enkel een blauwe kaart was het verdict. Toch was dit de aanzet voor een Amigo festival. Eerst besloot Bilal nog in het zijnet, werd het schot van Diogo afgeblokt en besloot Cox nog nipt naast. In de 18 minuut was het toch raak. Een voorzet van Diogo werd door Jonathan CHAULET in doel gedevieerd: 1-0. Hoboken trok resoluut in de aanval maar vergat dat er ook nog moest verdedigd worden. Olivier VERHANNEMAN werd aan zijn lot overgelaten. Een snel counterend Amigo liep al snel uit tot 3-0. Eerst scoorde Dimitri KEMPENAERS in de 20' op pass van Jonathan. Besloot Diogo nipt naast. En scoorde Abdes EL HAFID in de 24' op pass van Jonathan. Het festival Amigo ging door. Seppe op pass van Bilal op de doelman, Bilal in het zijnet. In de 29' was het dan toch raak na pass van Bilal naar Henrique COX 4-0.

De tweede periode gaf in de beginfase hetzelfde scenario. Bilal op pass van Diogo nipt voorlangs. Hoboken dat opteerde voor een vliegende doelman werd koud gepakt toen Bilal EL HAFID de bal over de volledige lengte van het veld in het lege doel deponeerde: 33' 5-0. Amper twee minuten later tekende DIOGO op vrijschop voor de 6-0. Een monsterscore leek in de maak! Wat voor onmogelijk werd geacht gebeurde toch. In een alles of niets spel greep Hoboken de macht. In amper 6' kwam Hoboken terug tot 6-4. Eerst gingen er twee vrije trappen (37' en 39') door de muur. Doelpunten waartegen Kenny geen verhaal had. Simpele doelpunten. Bezoekende speler in de muur die het gat liet vallen! Amper 1' later werd het 6-3 toen Kenny op het verkeerde been werd geplaatst. Besloot Hoboken eerst nog op de paal dan werd het toch nog in de 43' 6-4. De wedstrijd kon terug alle kanten op. Gelukkig kreeg Abdes voor Amigo een geniale inval. Na een persoonlijke actie scoorde hij in de 47' de 7-4. Toch werd het nog een echte triller. Als een pletwals trok Hoboken ten aanval. Amigo was volledig van de kook. Op wie anders dan Kenny SERGEANT na. Alhoewel hij nog niet vernoemd werd en in de eerste periode slechts één keer moest ingrijpen werd Kenny SERGEANT toch nog de ster van de avond. Vooral drie super reddingen en reflexen blijven bij en laten duidelijk zien waarom Kenny de onbetwiste nummer één is in de Nationale ploeg. Hoboken kegelde in de 51' hun penalty op de paal. Beide ploegen stonden elk op 5 blauwe kaarten. Dit resulteerde in amper twee minuten in drie negen metertrappen. Diogo naast voor Amigo en Kenny stopt twee negen meters. In de 59' kon Hoboken toch milderen tot 7-5. Het laatste wapenfeit was voor Bilal EL HAFID die afgestopt werd door Olivier VERHANNEMAN.

De wedstrijd was er één met twee gezichten. Een eerste helft dat Amigo kleurde, een tweede periode waar Hoboken de overmacht had.

Opstelling ZVK Amigo Toyota Schepdaal :
Kenny SERGEANT – Aabbassi MOUS – Jonathan CHAULET – Henrique COX – Seppe HUYSMANS – Abdes en Bilal EL HAFID – DIOGO – Dimitri KEMPENAERS Coach: Giuseppe MASTELLARI

Programma Amigo Finale Play off:
woensdag 25/04/12: 21.15 in Zellik: ZVK AMIGO SCHEPDAAL – RELEMKO Koersel

vrijdag 27/04/12: RELEMKO Koersel - ZVK AMIGO A SCHEPDAAL

Er wordt gespeeld naar twee gewonnen wedstrijden. De eventuele derde wedstrijd vindt plaats in Koersel op maandag 30/04/12. Voor meer informatie kan je steeds terecht op de website www.zvkamigoschepdaal.be