Amigo Schepdaal overklast Picardië Brussel in het zaalvoetbal

SCHEPDAAL - Om zich bovenaan het klasement te nestelen moest Amigo Toyota Schepdaal zich ontdoen van één van de lastigste ploegen van de competitie in Evere. Een lastige karwei die uiteindelijk tot een mooi einde werd gebracht.

Ingezonden verslag

De wedstrijd werd op gang gefloten door een goed leidende referee Blairon. Het groengele gevaar barstte meteen los. Al in de tweede minuut moest Mous een fout begaan op Soufiane. Zijn vrijschop ging rakelings over de deklat. Een minuutje later kreeg hij wel alle ruimte en plaatste hij de bal mooi in het hoekje 1-0. De talrijk  opgekomen vrienden deden de sporthal op hun grondvesten daveren. Amigo werd wakker geschud en na tien minuten spelen werd Ahmed vrijgespeeld. Maar de nervositeit speelde hem parten en de kans was verkeken. Dan volgden twee goede kansen in één minuut via Bilal. Eerst op doelman Kallidou die pareerde met een geweldige reflex en daarna een pataat op de deklat. Nog geen drie minuten later volgde een goede actie langs broer Abdes, maar weer stond de paal in de weg. Amigo had nu de match in handen en de vervangingen bij Picardie leverde weinig of niets van gevaar op. In de negentiende minuut rondde Marcel goed in het hoekje af na voorbereidend werk van Mous 1-1.

23' Abdes onderschept de bal en zette een mooie counter op met Seppe die onbegrijpelijk mist. De daaropvolgende counter werd door El Boubsi opgezet en werd koudweg afgerond door Soufiane 2-1. De lokale fanfare schoot weer op gang ! Picardie weer op voorsprong. Maar de vreugde was maar van korte duur ! Een gedreven Abdes slalomde door de verdediging en trok op de koop toe een streep in de winkelhaak 2-2. 25' Weer een doelrijpe kans langs Vini, maar zijn stifter ging nipt naast. Amigo ging met gerust gemoed de kleedkamers opzoeken en baalde om de gemiste kansen om nog voor de pauze op voorsprong te staan.

In de tweede helft schakelde Amigo een versnelling hoger, met een gemotiveerde Bilal die tussen twee man doelman Kallidou te grazen nam 2-3. Voor het eerst stond Amigo op voorsprong. Picardie leek niet van slag. Met welgeteld drie doelrijpe kansen op rij waarbij doelman Kenny zich bij de derde aanval moest gewonnen geven. Een afgeweken bal op het been van Mous en Ouaddaa bracht alles weer in evenwicht 3-3. Drie minuten later mag Joost op wandel gaan en hij paste perfect naar de vrijstaande Vinicius en die simpel hoefde binnen te leggen 3-4. Picardie gaf repliek met twee aftstandsschoten die Kenny niet konden verontrusten. Vanaf de 43e minuut gaf Picardie zich gewonnen en kon Amigo lustig de kaart van de counter trekken. Eerst mistte Abdes onbegrijpelijk voor open doel op een meesterlijke pass van Marcel. Dan was het de beurt aan Bilal die op identieke fase op pas van Abdes knullig naast besloot. De volgende counter werd wel mooi afgerond door Abdes die spectaculair langs doelman Kallidou dribbelde 3-5. De zoveelste counter met Ahmed aan de basis die vanop de zijlijn een streep trok naar de vrijstaande
Joost die binnen tikte 3-6. 54' Joost met zijn tweede mooie van de avond besluit onder de uitkomende doelman 3-7. Ouaddaa kon nog milderen met een cadeautje 4-7. Vinicius zette de kroon op het werk met een kopbaldoelpunt op een perfect afgemeten pas van Marcel 4-8.

Puike prestatie en een verdiende overwinning wat Amigo een mooie tweede plaats oplevert in het klassement.

Amigo speelde met : Sergeant Kenny, Aabbassi Mous, El Hafid Bilal en Abdes, El Hammouchi Ahmed, Mignolet Joost, Vinicius, Simon Marcel, Huysmans Seppe
coach : Mastellari Giuseppe en Heremans Yves

Volgende week staat er de oeroude derby op het programma tegen ZG Leuven.

Verslag: Jan Taelemans