Amigo Schepdaal haalt het tegen stug Leuven

LEUVEN - Op papier stond Zaalvoetbalclub Amigo Toyota Schepdaal afgelopen weekend voor een gemakkelijke klus tegen de voorlaatst geklasseerde. Maar de sportievelingen it Leuven hebben zich zestig minuten gesmeten en ook getoond dat ze niet op die plaats thuishoren. Toch won Amigo met  6-2.

Amigo zette in de beginfase de toon. Met snelle balwisselingen drukte het Leuven op eigen helft. Dat resulteerde al in een vroeg doelpunt langs Abdes na een perfect uitgevoerde driehoek met Mous en Marcel 1-0. In de zesde minuut mocht Marcel een vrijschop nemen juist vanaf buiten de rechthoek, maar zijn geplaatst schot spat uiteen op de deklat. Leuven speculeerde op de counter langs de bedrijvige Niels Monival. Drie open doelkansen werden door een attente doelman Kenny Sergeant afgestopt. Amigo was bij deze gewaarschuwd en diende bij de volgende aanval antwoord langs Bilal die met een punter doelman Maes te grazen nam 2-0. Maar dan zakte het tempo bij Amigo en de slordigheden begonnen zich op te stapelen. Leuven voetbalde een paar goeie kansen bij elkaar langs Kim Vantongelen waarbij Kenny al zijn kunnen moest tonen om de aansluitingstreffer te vermijden. Acht minuten later was hij kansloos na balverlies van Mous. Een verdienstelijke Niels Monival bracht de aansluiting op het scorebord 2-1. Meteen ook de ruststand.
Je kon deze eerste helft als matig beschouwen door het teveel aan breiwerk en slordige passes, maar ook door de verdienste van een stug verdedigend Leuven..

In de tweede helft zagen we een ander Amigo. Net zoals vorige week tegen Picardie begon de fysieke paraatheid de doorslag te geven. En dat was het begin van een reeks van aanvalsgolven waarbij Leuven zienderogen moest toezien hoe het overwicht naar defensieve fouten leidde. 33´ Goeie doorsteekpas naar Mous nipt naast. 37´ Mous die individueel door de verdediging wandelt en een meesterlijke pas aflevert naar Abdes en binnentikt 3-1. 37´ Nu met Joost die tussen drie man dribbelt inclusief zijn schoonbroer Kim en prachtig afwerkt 4-1. 39´ Bilal die in de rebound in het dak van het doel besluit 5-1. 39´ Bilal met z´n derde van de avond, die op een steekpas van Marcel met een stifter de 6-1 binnentikt. 41 ´ Dimitri die na ettelijke maanden van blessureleed zijn opwachting maakt kreeg van Yves en Giuseppe speelminuten. Hij haalt begrijpelijk nog niet het niveau van vorig seizoen. Toch liet hij zijn talent zien maar zijn geplaatst schot strandde op de paal. 46 ´ Cadeautje van de verdediging waar Niels Monival te gemakkelijk mocht afwerken 6-2. Daarna kreeg Leuven nog een tweetal goeie kansen, maar weer stond doelman Kenny in de weg. Eindstand 6-2

Amigo speelde met : Sergeant Kenny, Aabbassi Mous, El Hafid Bilal (3) en Abdes (2), El Hammouchi Ahmed, Simon Marcel, Kempenaers Dimitri, Mignolet Joost (1) en Mastellari Giuseppe

Verslag : Jan Taelemans