"Heraangelegde bocht blijft even gevaarlijk"

DILBEEK - Volgens buurtbewoners is de pas heraangelegde bocht in de Bodegemstraat minstens even gevaarlijk als voor de langdurige aanpassingswerken. "De bocht is aangelegd conform de normen en de opgelegde technische criteria van de rechtbank", reageert schepen Stijn Quaghebeur (N-VA).
 
De bocht van de Bodegemstraat ter hoogte van de Vlaanderenlaan in Dilbeek is deze week na maandenlange werken opnieuw opengesteld voor het verkeer. De gemeente moest de gevaarlijke bocht heraanleggen nadat een buurtbewoner, die vlak bij de bocht woont en al meermaals een auto in zijn haag en moestuin zag terechtkomen, naar de rechtbank van eerste aanleg stapte en gelijk kreeg over het feit dat het er te gevaarlijk was. De gemeente zette het dossier van een heraanleg in stroomversnelling om dwangsommen te vermijden.
 
Maar nu de bocht heraangelegd is, hebben buurtbewoners waaronder de man die naar de rechtbank stapte, heel wat twijfels over het feit dat het er nu veel veiliger op geworden is. Dat zou gisteren al duidelijk zijn geworden. "De weg komt onder water te staan bij de minste regen, dit toont duidelijk aan dat de weg weeral een gevaarlijke tegenhelling heeft", klinkt het (zie foto in bijlage). "De weg ligt er uitstekend bij, dat klopt, maar dat zal automobilisten enkel aanzetten tot sneller rijden. De 30 km/u borden zullen niet gerespecteerd worden er want er is immers ook geen enkel obstakel aangelegd dat verkeersremmend werkt. We zijn benieuwd hoe lang het zal duren, voor de eerste auto hier opnieuw uit de bocht zal gaan."
 
Schepen Stijn Quaghebeur (N-VA) reageert. "Gisteren is aanwezigheid van een gerechtsdeurwaarder de verkanting van de straat gemeten zoals die opgelegd werd door de rechtbank. En ze voldoet volledig", klinkt het. "Er moet nog belijning worden aangebracht zodat de bocht beter geaccentueerd wordt. Wat betreft het gegeven dat er water blijft staan: dat zullen we doorgeven aan de aannemer want dat is uiteraard niet de bedoeling. Het zal misschien een discussie blijven maar in ieder geval is voor de fietser, de voetganger en de busgebruiker de situatie al een serieuze verbetering: brede fietspaden, voetpaden en verhoogde bushaltes. Verder is de straat aangelegd conform de normen en de opgelegde technische criteria van de rechtbank."
 
Lees ook : Gevaarlijke bocht in Bodegemstraat opnieuw aangelegd (Video)

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?