Gevaarlijke bocht in Bodegemstraat opnieuw aangelegd (Video)

DILBEEK -  De beruchte bocht van de Bodegemstraat ter hoogte van de Vlaanderenlaan is sinds vandaag opnieuw opengesteld voor het verkeer. De gemeente moest de gevaarlijke bocht zo snel mogelijk heraanleggen, zoniet volgden dwangsommen.

De bocht ter hoogte van de Vlaanderenlaan moest dringend worden aangepakt om er de veiligheid te verhogen. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om bijkomende riolering te plaatsen en de fietspaden te vernieuwen.

Dwangsom vermeden

Het heraanleggen van deze beruchte bocht was de gemeente Dilbeek eigenlijk opgelegd door de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. Het kwam enkele jaren geleden tot een rechtzaak nadat een buurtbewoner het helemaal beu was nadat er de afgelopen jaren tientallen auto's in de gevaarlijke bocht slipten en in zijn tuin of haag terecht kwamen. In geval de gemeente het vonnis van de rechtbank niet opgevolgd zou hebben, zouden er aan de buurtbewoner zware dwangsommen moeten betaald worden. Dat werd dus vermeden door het dossier in stroomversnelling te behandelen.

Lees ook : Bodegemstraat maanden onderbroken voor heraanleg van gevaarlijke bocht

Lees ook : Heraanlegdossier Bodegemstraat (Dilbeek) in versnelling na veroordeling

Video : De bocht langs verschillende kanten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?