Bodegemstraat maanden onderbroken voor heraanleg van gevaarlijke bocht

DILBEEK - De werken aan de beruchte bocht van de Bodegemstraat er hoogte van de Vlaanderenlaan zullen op 25 november aanvangen. De straat zal er gedurende drie maanden onderbroken zijn.

De bocht ter hoogte van de Vlaanderenlaan moet dringend worden aangepakt om er de veiligheid te verhogen. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om bijkomende riolering te plaatsen en de fietspaden te vernieuwen.

Dwangsom

Het heraanleggen van deze beruchte bocht is de gemeente Dilbeek eigenlijk opgelegd door de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. Het kwam enkele jaren geleden tot een rechtzaak nadat een buurtbewoner het helemaal beu was nadat er de afgelopen jaren tientallen auto's in de gevaarlijke bocht slipten en in zijn tuin of haag terecht kwamen. De rechtbank besliste, naast de verplichte herstelling, toen ook dat er ter hoogte van de bocht een snelheidsbeperking moest gelden van 30km/u. Die beperking werd door de gemeente reeds begin dit jaar ingevoerd.

In geval de gemeente het vonnis van de rechtbank niet opgevolgd zou hebben, zouden er aan de buurtbewoner zware dwangsommen moeten betaald worden. Dat werd dus vermeden door het dossier in stroomversnelling te behandelen.

Doorgaand verkeer.

Door de werken zal de Bodegemstraat ongeveer drie maanden onderbroken zijn.  Het doorgaande verkeer richting Ternat zal worden omgeleid van aan de Ninoofsesteenweg om zo via de Jan De Trochstraat, de Wijngaardstraat en de Schepdaalstraat in het centrum van Sint-Martens-Bodegem terecht te komen. In de richting van Dilbeek wordt dezelfde omleiding gehanteerd. Plaatselijk verkeer kan wel tot aan de deur rijden, de werken blijven immers beperkt tot een relatief kleine oppervlakte. Ook de lijnbus zal steeds kunnen passeren.

De rest van de Bodegemstraat richting Ternat wordt in een latere fase onder handen genomen, net als het Dorpsplein van Sint-Martens-Bodegem. Een precieze timing is nog niet gekend.

Archief

Lees ook : Heraanleg 'beruchtste bocht van Dilbeek' start in oktober

Lees ook : Heraanlegdossier Bodegemstraat (Dilbeek) in versnelling na veroordeling

Lees ook : Gemeente Dilbeek moet gevaarlijke bocht heraanlegen, zoniet volgt dwangsom

Lees ook : Betonnen blokken tegen ongevallen

Lees ook : Zoveelste auto eindigt in haag


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?