Heraanleg 'beruchtste bocht van Dilbeek' start in oktober

DILBEEK - Aan de bocht van de Bodegemstraat, vlakbij het kruispunt met de Vlaanderenlaan, hebben deze week voorbereidende werken plaats voor de heraanleg van de weg. De bocht staat bekend als levensgevaarlijk omdat er op kort tijd tientallen ongevallen gebeurden. Een buurtbewoner die vreesde voor eigen leven en het beu was dat zijn omheining en haag kapot werden gereden trok naar de rechtbank. Het dossier kwam hierdoor in een stroomversnelling.

De gemeente laat weten dat de beruchte bocht in de loop van oktober zal worden heraangelegd om hem veiliger te maken. Ter voorbereiding van de werken zal de aannemer van donderdag 19 september tot en met donderdag 26 september sonderingen uitvoeren. Zo weet de aannemer waar de nutsleidingen precies liggen voor hij aan de feitelijke werken begint en kunnen die beter gepland worden.

Aan de bocht zullen tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst om een veilige doortocht te verzekeren.

Dwangsom vermeden

Het heraanleggen van deze beruchte bocht is de gemeente Dilbeek opgelegd door de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. Het kwam tot een rechtzaak nadat een buurtbewoner het helemaal beu was nadat er de afgelopen jaren tientallen auto's in de gevaarlijke bocht slipten en in zijn tuin of haag terecht kwamen. De rechtbank besliste, naast de verplichte herstelling, toen ook dat er ter hoogte van de bocht een snelheidsbeperking moest gelden van 30km/u. Die beperking werd door de gemeente reeds begin dit jaar ingevoerd.

In geval de gemeente het vonnis van de rechtbank niet opgevolgd zou hebben, zouden er aan de buurtbewoner zware dwangsommen moeten betaald worden. Dat werd dus vermeden door het dossier in stroomversnelling te behandelen.

Archief

Lees ook : Heraanlegdossier Bodegemstraat (Dilbeek) in versnelling na veroordeling

Lees ook : Gemeente Dilbeek moet gevaarlijke bocht heraanlegen, zoniet volgt dwangsom

Lees ook : Betonnen blokken tegen ongevallen

Lees ook : Zoveelste auto eindigt in haag


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?