Heraanlegdossier Bodegemstraat (Dilbeek) in versnelling na veroordeling

SINT-MARTENS-BODEGEM - Het Dilbeeks schepencollege heeft beslist onmiddellijk een snelheidsbeperking in te voeren in het door ongevallen geteisterde gedeelte van de Bodegemstraat tussen de Vlaanderenlaan en de Suikerbergstraat. Daarmee komt het schepencollege tegemoet aan het vonnis van de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. De straat zal ook zo snel mogelijk heraangelegd worden.

De rechtbank van eerste aanleg te Brussel besliste eind vorig jaar dat de gemeente Dilbeek het wegdek moet vernieuwen in de binnen- en buitenbocht van de Bodegemstraat ter hoogte van de Suikerenbergstraat in Sint-Martens-Bodegem. Het kwam tot een rechtzaak nadat een buurtbewoner het helemaal beu was nadat er de afgelopen jaren tientallen auto's in de gevaarlijke bocht slipten en in zijn tuin of haag terecht kwamen.

De rechtbank besliste, naast de verplichte herstelling, ook dat er ter hoogte van de bocht een snelheidsbeperking moet gelden van 30km/u. In het vonnis stond ook dat als de gemeente de werken niet laat uitvoeren of er geen snelheidsbeperking komt, er een dwangsom van 1.000 euro moet worden betaald.

Om die schadevergoedingen te ontlopen zijn nu beslissingen genomen. De plaatsing van het snelheidsbeperkende bord is intussen gebeurd zodat Dilbeek geen dwangsom van 1.000 euro per kalenderdag moet betalen.

Om de 'heraanleg-dwangsom' te vermijden heeft het schepencollege ook beslist de heraanleg van de volledige Bodegemstraat te bespoedigen. “Het ontwerp van de Bodegemstraat zit in de laatste rechte lijn. Laatste hindernis is een 10-tal beperkte onteigeningen. Indien nodig, wordt het dossier van het Dorpsplein in Bodegem losgekoppeld van de heraanleg van de straat. De gemeente overlegt volgende week met de ontwerper en studiebureau” , verduidelijkt bevoegd schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA).

De rechter veroordeelde de gemeente ook tot de betaling van vergoedende intresten aan verschillende partijen. Het schepencollege besliste deze verschuldigde bedragen met voorrang op te nemen in het budget 2013 dat de gemeenteraadsleden op 29 januari bespreken. Op die manier worden verdere intresten vermeden.

Archief

Lees ook : Gemeente Dilbeek moet gevaarlijke bocht heraanlegen, zoniet volgt dwangsom

Lees ook : Betonnen blokken tegen ongevallen

Lees ook : Zoveelste auto eindigt in haag


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?