Vijverfestival plaatst hekken rond festivalterrein

DILBEEK - In een recente rondvraag van onze redactie bij lokale muziekfestivals was er nog geen duidelijkheid over de extra veiligheidsmaatregelen die het Vijverfestival in Dilbeek dit jaar zou treffen. De organisatoren van het Dilbeekse muziekfestival hebben vandaag meer informatie gegeven en daaruit blijkt dat het één en ander toch anders zal zijn dan de voorbije jaren.

Het is met een persoonlijke boodshap op Facebook dat de organisatoren vandaag alle festivalgangers aanspraken. In de brief gaat het onder andere over de extra veiligheidsmaatregelen die de organisatie moet nemen door het verhoogde dreigingsniveau.

"Een van die maatregelen is dat we heel het festival extra moeten beveiligen en dus, in tegenstelling tot andere jaren, moeten omheinen met herashekken", aldus de organisatoren. "Er zullen drie ingangen gemaakt worden: aan het Patattenveld, in de Baron de Vironlaan en de Heetveldelaan. Aan elk van die ingangen zullen bewakingsagenten staan die je verwelkomen op het festival. Zij zullen je vragen om je rugzak of tas te openen om even te controleren. Maak je geen zorgen: op verdachte voorwerpen na mag alles mee binnen. Zonnebrandolie, make-up en deodorant zijn bijvoorbeeld geen enkel probleem. Zoals elk jaar vragen we je wel om geen eigen drank mee te brengen. We zijn en blijven nu eenmaal een gratis festival."

Lees de brief hier integraal via Facebook

Archief

Lees ook : Steeds meer regiofestivals voorzien extra veiligheidsmaatregelen

Lees ook : Publiek ontmaskert headliner Vijverfestival (Video)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?