Publiek ontmaskert headliner Vijverfestival (Video)

DILBEEK - Faces on TV, Freaky Age en Meuris staan deze zomer op het podium van het Vijverfestival in Dilbeek. De organisatoren maakten de namen niet zomaar bekend maar zetten het festivalpubliek de afgelopen weken aan het werk. 

Fans van het Vijverfestival konden elke week aan de hand van tips raden welke groepen deze zomer naar Dilbeek komen. Faces on TV, Freaky Age en Meuris zijn de bands die gezocht en dus ook gevonden werden. “En we zijn bijzonder fier dat we hen mogen verwelkomen op ons festival.”

Meer dan 2.000 mensen bezochten de voorbije drie weken de website van De Eend (www.DeEend.be), waar ze elke week één groep konden raden die naar het Vijverfestival in Dilbeek komt. “Elke weekdag kregen ze één tip die hen moest helpen om de band te vinden die we zochten”, zegt Vijverfestival-woordvoerder Guy Stevens. “Zo slaagden ze er al snel in om Freaky Age, Faces on TV en Meuris te ontmaskeren als De Eend.”

Die drie toevoegingen aan de affiche van het festival op zaterdag 9 juli zijn er drie waar de organisatoren erg tevreden over zijn. “Faces on TV is gewoon een van de beste jonge bands die ons land rijk is”, zegt Stevens. “Soms hard, soms breekbaar maar altijd betoverend: daar houden wij van. En dan Freaky Age… Het is heel fijn dat zij hun langverwachte comeback maken op ons festival. Ze werken aan een nieuwe plaat en hebben al beloofd dat ze hun hits zullen afwisselen met nieuw materiaal. We kijken er dan ook erg naar uit.”

De headliner van het festival wordt Meuris, de nieuwe band rond Monza- en Noordkaap-opperhoofd Stijn Meuris. “Ze zijn deze zomer weinig aan het werk te zien, maar onder meer voor ons maakten ze graag een uitzondering”, zegt Stevens. “Een nieuwe plaat is in de maak, dus ook bij hen verwachten we ons aan een concert vol hits en hier en daar misschien al een nieuw nummer.”

In een videoboodschap (zie onderaan) maakte Stijn Meuris de komst naar het Vijverfestival zelf al bekend. “Hij is opgetogen dat ze bij ons mogen spelen. Ook wij kijken erg uit naar het optreden.”

De andere namen op de affiche worden de komende weken bekendgemaakt.

Archief

Lees ook : Vijverfestival lost namen en daagt bezoekers uit

Video


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?