Appartementen in mouterij van De Troch (Schepdaal)

SCHEPDAAL – Arbeiders zijn begonnen met de werken om de mouterij van de oude Schepdaalse brouwerij De Troch in Schepdaal om te vormen tot appartementen.

De mouterij van brouwerij De Troch in Schepdaal, niet te verwarren met de gelijknamige brouwerij in buurgemeente Wambeek, op de hoek van de Kreupelstraat met de Jan De Trochstraat staat al bijzonder lang leeg. De Troch stopte immers reeds in 1967 met het brouwen van bier.

In 2014 werd uiteindelijk een vergunning verleend om de mouterij te verbouwen naar vijf appartementen. Momenteel loopt nog een aanvraag om dat aantal op te trekken naar zeven, maar op basis van de vergunning uit 2014 zijn arbeiders reeds gestart met de werken. Wanneer het project klaar moet zijn is niet duidelijk.

De mouterij ligt pal tegenover de bekendere brouwerij Eylenbosch. Ook met dit gebouw zijn al jarenlang grootse plannen. Bedoeling is het om te vormen tot woongelegenheden, met mogelijk ook plaats voor een horeca-zaak. Al lijken die plannen voorlopig nog altijd verre toekomstmuziek.

Archief

Lees ook : "Brouw opnieuw bier in Brouwerij Eylenbosch"

Lees ook : "Brouwerij Eylenbosch blijft verboden terrein"

Lees ook : "Airsofter bevond zich in verboden zone"

Lees ook : Dodelijk ongeval tijdens spel in Schepdaalse brouwerij Eylenbosch

Lees ook : Paintball moet verloedering Brouwerij Eylenbosch tegengaan


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?