"Brouwerij Eylenbosch blijft verboden terrein"

SCHEPDAAL - Het college van schepenen en burgemeester van Dilbeek heeft gisterennamiddag beslist dat de site van brouwerij Eylenbosch door niemand nog betreden mag worden. Airsoft evenementen zullen er dus zeker niet meer doorgaan, ook een filmvertoning in het kader van Kotteekoer wordt uit veiligheidsoverwegingen verplaatst.

De beslissing komt er na het dodelijke ongeval tijdens een airstoft evenement afgelopen weekend in de bouwvallige brouwerij op de hoek van de Ninoofsesteenweg met de Ijsbergstraat in Schepdaal. Een 46-jarige Nederlander maakte er een zware val en stierf ter plekke.

Burgemeester Stefaan Platteau wil alle risico's vermijden en stelde het college voor om van het pand 'verboden zone' te maken. "Het voorstel werd onmiddellijk goedgekeurd", laat Platteau weten. "Zelfs nadat de politieverzegeling verdwenen is, zal het pand dus door niemand nog mogen betreden worden. Airsoft evenementen zullen dus zeker niet meer plaatsvinden, ook de filmvoorstelling van Kotteekoer die op 10 juli voorzien was op de site van de brouwerij zal daar niet doorgaan. Er zal wel voor een nieuwe locatie gezorgd worden."

Archief

Lees ook : "Airsofter bevond zich in verboden zone"

Lees ook : Dodelijk ongeval tijdens spel in Schepdaalse brouwerij Eylenbosch

Lees ook : Paintball moet verloedering Brouwerij Eylenbosch tegengaan


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?