Opnieuw pech voor Belgische zonnewagen

VLAAMS-BRABANT -  Het Punch Powertrain Solar Team kreeg alweer te maken met pech in de Bridgestone World Solar Challenge. Een van de drie punten waar het achterwiel aan de wagen bevestigd is, was afgebroken. Verder rijden was niet mogelijk tot de wagen hersteld was. De studenten verloren tijd op hun concurrenten, maar staan wel nog altijd vijfde in de stand.

Na de straftijd die de studenten gisteren kregen, waren ze vandaag vastbesloten om op te klimmen in het klassement. Maar na 100 kilometer rijden, liep het mis. Tijdens een controlestop in Coober Pedy bleek dat er een probleem was met het rechter achterwiel. Thomas Mertens van het Punch Powertrain Solar Team: “Er is een ‘rod end’ van de ‘swingarm’ afgebroken. Een ‘rod end’ is het connectiepunt tussen het wiel en de wagen. Aangezien dit nu afgebroken is, moeten we het herstellen voor we kunnen verder rijden.”

De herstelling verliep vlot, maar toch verloren de studenten veel kostbare tijd. Oorzaak van de breuk is nog niet duidelijk. Na de race zullen de studenten het afgebroken stuk analyseren en onderzoeken wat er fout gelopen is.

Na de lekke band op de eerste racedag en de straftijd die ze gisteren kregen, is dit opnieuw een teleurstelling voor de studenten. Ze hadden gemikt op een podiumplaats, maar dat zal niet meer lukken. Ondanks alle tegenslagen staat de Leuvense zonnewagen nog steeds op de vijfde plaats in het klassement, met 40 minuten achterstand op de universiteit van Tokai. De twee Nederlandse teams strijden morgen voor de gouden medaille. Derde in de stand is de universiteit van Michigan. Met nog 300 kilometer te rijden, zal de zonnewagen morgen de eindmeet in Adelaide bereiken.

Archief

Lees ook : Zware straftijd voor Belgische zonnewagen

Lees ook : Zonnewagen strijdt mee voor goud

Lees ook : Zonnewagen voorlopig vijfde na lekke band

Lees ook : Belgische zonnewagen start morgen als vierde in Australië (video)

Lees ook : Studenten gaan voor winst in zonnewagenrace

Lees ook : Lennikenaar Tom De Haseleer ontwierp zonnewagen ‘Punch One’


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?