"Eén voor twaalf voor café Loca"

TERNAT - Ronald Parys, de burgemeester van Ternat, dreigt er mee om het Loca-café in het centrum van Ternat te sluiten. Aanleiding zijn onder andere  aanhoudende klachten van buurtbewoners.

Grote probleem van Loca is volgens burgemeester Parys dat de zaak zich wel profileert als een café maar dat eigenlijk niet is. "De evenementen die er georganiseerd worden horen eerder thuis in een dancing", zegt hij. "Met onder andere heel wat geluidsoverlast tot gevolg. De politie wordt ook regelmatig opgeroepen naar de buurt voor vandalenstreken en vechtpartijen."

De gemeente en zaakvoerder van Loca zaten al meerdere keren samen, maar dat lijkt geen oplossingen te bieden voor de overlast. De klachten minderden een tijdje, maar steken nu al een tijdje opnieuw de kop op. "Morgen op het veiligheidsoverleg met de politie gaan we beslissingen nemen en de zaak zeer strikte maatregelen opleggen. Hoe het er nu alvast voorstaat ziet het er helemaal niet goed uit voor Loca. Ik vrees dat een voorlopige sluiting bijna niet meer af te wenden is. Het is niet vijf, maar één voor twaalf voor de zaakvoerders."

Archief

Lees ook : Ternats café Loca koopt meubilair aan voor nieuwe vergunning

Lees ook : Cafés zorgen voor overlast in centrum van Ternat

Lees ook : Geluidsmetingen in Ternatse café's na klachten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?