Ternats café Loca koopt meubilair aan voor nieuwe vergunning

TERNAT - De zaakvoerder van Café Loca heeft voor de derde keer een exploitatievergunning aangevraagd bij het Ternatse schepencollege. Het college wil eerst een plaatsonderzoek uitvoeren voor de vergunning toe te kennen aan het café.

Een eerste vergunning werd door het college geweigerd omdat de zaakvoerder in het gebouw langs de Stationstraat in het centrum van Ternat een danscafé wilde uitbaten. Toen hij op een njet stuitte, en vervolgens voor de tweede aanvraag van een vergunning vertelde dat hij de zaak wilde omtoveren tot een praatcafé, stelden leden van het college vast dat er helemaal geen stoelen en tafels in de zaak stonden. En er bijgevolg dus niet veel gepraat zou worden maar eerder gedanst. Ook de uitdagende flyers en reclames voor dansfeestjes op Facebook schoten bij het Ternatse bestuur in het verkeerde keelgat.

In tussentijd trok de uitbater van Loca zich niets aan van de weigeringen en opende de zaak begin maart zonder enige vergunning. De bezorgdheid van het college bleek niet ongegrond. Vele buren hadden klachten en twee weken geleden nog bleek ook bij een geluidsmeting dat het café voor overlast zorgde.

Het Ternatse college besprak vandaag dus een nieuwe aanvraag voor een uitbatingsvergunning. In de aanvraag laat de uitbater weten dat hij intussen meubilair (tafels en stoelen) heeft aangekocht en dat die spullen eind deze week geleverd zouden worden. Ook maakt hij melding dat er een begrenzer geplaatst is op de geluidsinstallatie en dat er geen reclame voor dansfeestjes zal gemaakt worden via Facebook.

Schepen Guido Van Cauwelaert laat weten dat het college niet onmiddellijk positief zal reageren op de schriftelijke toegevingen van de Loca-zaakvoerder. "Voor we de vergunning toekennen, zal er een plaatsbezoek moeten gebeuren."

Archief

Lees ook : Geluidsmetingen in Ternatse café's na klachten

Lees ook : Cafés zorgen voor overlast in centrum van Ternat


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?