Cafés zorgen voor overlast in centrum van Ternat

TERNAT - In het centrum van Ternat zorgen twee cafés voor de nodige problemen. De nieuwe zaak 'Loca' is recent geopend zonder vergunning en over het café 'Manu' zijn al meerdere overlastklachten binnengelopen van buurtbewoners.
 
De zaak 'Loca' is inmiddels een tweetal weken geopend. Het café is gevestigd op de locatie van het vroegere 'Chupitos' en 'Set-Up'. De uitbater doet dat van Loca echter zonder de nodige vergunningen. "De zaakvoerder had eerst een vergunning voor een danscafé aangevraagd, maar de gemeente weigerde dat. Nadien heeft hij een vergunning aangevraagd als 'praatcafé, maar ook die aanvraag is echter niet goed ontvangen bij het gemeentebestuur", zegt schepen Guido Van Cauwelaert.. "In het café staan immers helemaal geen stoelen. Het is dus blijkbaar niet echt de bedoeling van de zaakvoerders dat er veel gepraat zal worden. Ook de affiches die op de Facebookpagina van Loca blijven opduiken, zijn duidelijk reclames voor dansfeestjes. Vorige weekend waren er op vrijdag en zaterdag acticviteiten, op vrijdag viel de overlast blijkbaar meer maar op zaterdag liepen heel wat klachten binnen. De eigenaar is reeds op het matje geroepen, maar lijkt zich duidelijk nergens van aan te trekken. De klachten van overlast stapelen zich intussen op."
 
Ook café Manu, recht tegenover het gemeentehuis van Ternat, zorgt al een tijdje voor overlast. Vorige week stuurden inwoners van de Gemeentehuisstraat gezamelijk een klachtenbrief naar het college van schepenen en burgemeester. "Het gaat hier vooral om overlast die veroorzaakt wordt door jongeren die buitenstaan en daar te veel lawaai maken", zegt Guido Van Cauwelaert. "Ook dit probleem moet worden aangepakt, alle cafés in Ternat moeten over dezelfde kam geschoren worden."
 
De problemen werden gisteren besproken op het veiligheidsoverleg tussen de gemeente en de politie. Het gemeentebestuur heeft in samenspraak met de politie besproken om meer controles uit te voeren en zonodig zelfs PV's uit te schrijven. Ook zullen er controles volgen met een decibelmeter.

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?