'Nacht van de Grote Dorst' verhuist naar Itterbeek

ITTERBEEK / EIZERINGEN - De zevende editie van het internationaal geuze- en kriekfestival ‘Nacht van de Grote Dorst' zal niet zoals de zes voorgaande keren worden georganiseerd in Eizeringen (Lennik). De organisatoren verwelkomen iedereen op vrijdag 22 april in het centrum van Itterbeek.

Het tweejaarlijkse evenement 'Nacht van de Grote Dorst' lokte vorige editie in 2014 nog ongeveer 2.000 bierliefhebbers van over de hele wereld naar Eizeringen. Het internationaal geuze- en kriekfestival van het Pajottenland werd er voor het eerst georganiseerd in 2004. Een zevende editie komt er niet op Lennikse bodem, want op vrijdag 22 april 2016 slaan de organisatoren voor het eerst hun tenten op in Itterbeek. "We verhuizen noodgedwongen omdat er op onze vertrouwde locatie in Eizeringen sinds de plaatsing van het 'Kunst Op Komst' kunstwerk 'The Wave' geen plek meer is voor onze tweede tent", aldus organisator Yves Panneels. "Enerzijds is het zeer jammer dat we Eizeringen moeten verlaten. Maar langs de andere kant zien we zeker ook het positieve in van de verhuis."

Mouterij

Als nieuwe locatie kwam een graspleintje in het centrum van Itterbeek uit de bus. "Het is een hele mooie locatie mét een biergeschiedenis want het ligt naast een oude mouterij", aldus Panneels. "De nieuwe site is ook heel vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en is toch zeer rustig en groen gelegen. Het Dilbeekse gemeentebestuur is ook bijzonder enthousiast met de komst van het evenement en ontvangt ons met open armen."

De organisatoren van de 'Nacht van de Grote Dorst' betrokken in Eizeringen lokale verenigingen bij het feest. "Dat zal in Itterbeek niet anders zijn", aldus Panneels. "Verschillende verenigingen werden aangesproken om een handje toe te steken. We kregen al heel wat respons en zitten binnenkort met iedereen samen."

Gecharmeerd

Dilbeeks schepen van toerisme Anneleen Van den Houte is om verschillende redenen bijzonder tevreden met de komst van de 'Nacht'. 'De geschiedenis van het geuzebier is zeker verbonden met onze gemeente, die nog twee actieve brouwerijen huisvest, namelijk Girardin in Sint-Ulriks-Kapelle en Timmermans kort bij de feestlocatie in Itterbeek. Wij hopen dat de bezoekers van het festival gecharmeerd worden door het gezellige dorpscentrum van Itterbeek, maar dat ook onze eigen inwoners de stap naar het Geuze-en kriekenbier kunnen zetten met een bezoekjes aan de 'De Nacht van de Grote Dorst'. Dat de organisatie nauw wenst samen te werken met lokale verenigingen kunnen we enkel toejuichen."

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?