Inwoners Dilbeek-Centrum maken het inbrekers nog moeilijker

DILBEEK - Het centrum van Dilbeek heeft sinds vandaag officieel het tweede BuurtInformatieNetwerk (BIN) van de gemeente. Het eerste netwerk, in de vlakbij gelegen Kaudenaardewijk, werd een half jaar geleden opgericht en was op korte tijd al enkele keren succesvol.

De samenwerkingsovereenkomst voor het BIN Dilbeek-Centrum werd vanochtend officieel ondertekend in het kasteel-gemeentehuis van Dilbeek. Het BIN, een interactief netwerk tussen politie, gemeentebestuur en een bepaalde wijk, werd opgericht op initiatief van de wijkbewoners zelf.
Dat laatste is volgens politiekorpschef Patrick De Bruyn zeer belangrijk. "Er zijn in verschillende regio's meerdere BIN's bekend waarbij het initiatief van de politie of gemeente zelf kwam, en maar al te vaak blijkt dat die netwerken na verloop van tijd verwateren. Daarom is het heel belangrijk dat het initiatief echt van de bewoners zelf komt. De garantie dat dergelijk netwerk goed draait en blijft uitbreiden, is veel groter."

Inbraakgevoelig

Dat inwoners van het centrum van Dilbeek met het initiatief kwamen is niet toevallig, want het gaat om een zeer inbraakgevoelige wijk. Enerzijds door de ligging vlak bij het Brusselse en anderzijds door de vele grote verbindingswegen. De Kaudenaardewijk, aan de andere kant van de Ninoofsesteenweg, kampte ook lange tijd met ernstige inbraakproblemen. Een half jaar geleden werd daar het eerste BIN van Dilbeek opgericht en met resultaat want reeds verschillende keren werden er verdachten of inbrekers opgepakt.

Mooie start

Volgens Geert De Landtsheer, één van  de initiatiefnemers van het BIN Centrum-Dilbeek,  is de interesse van de wijkbewoners alvast groot. Intussen sloten zich al meer dan 25 inwoners aan bij het BIN Dilbeek Centrum. Bewoners van de volgende straten kunnen zich inschrijven : D’Arconatistraat, Baron R. De Vironlaan, Berchemstraat, de Heetveldelaan, de Thirimontlaan, Dr. J. Appelmanslaan, Gemeenteplein, Henri Moeremanslaan, Kamerijklaan, Kasteelstraat, Levoldlaan, Lusthuizenlaan, Malolaan, Marktplein, Ninoofsesteenweg, Oudesmidsestraat, Oudstrijdersstraat, Parklaan, Roelandsveldstraat, Rozendoorndreef, Sint-Alenalaan, Sint-Ambrosiuslaan, Schoolstraat, Spanjebergstraat, Sportlaan, Tennislaan, Verheydenstraat en Sneppendreef.

Meer informatie en contact via Bindilbeekcentrum.weebly.com


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?