Beverse oppositie wil maatregelen tegen zwaar vrachtverkeer

BEVER - Oppositiepartij Open voor de Mens wil dat het gemeentebestuur werk maakt van een mobiliteitsplan om iets te doen tegen het zware vrachtverkeer op de N263 tussen Viane en Bassilly.

Het zwaar verkeer dat door het centrum van onze gemeente gaat over een weg die daarvoor te smal is en die onvoldoende uitgerust is “Dat leidt tot onveilige toestanden voor fietsers, voetgangers en schoolkinderen, want er zijn amper  voet- of fietspaden”, zegt Werner Godfroid van Open voor de mens.

Het gemeentebestuur vroeg in 2011 aan het Vlaamse en Waalse Gewest om het transitverkeer van zware vrachtwagens op die weg te verbieden. Maar de minister van mobiliteit antwoordde dat er daarvoor een aanvullend politiereglement moet bestaan voor er verkeersborden kunnen geplaatst worden, die vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton verbieden om de afrit in Bassilly te nemen.

Volgens Henk Verhofstadt ligt het probleem niet hogerop.  “Nu blijkt ons eigen bestuur niet te voldoen aan de voorwaarden”. Open voor de Mens meent dat de oplossing is te vinden in een aanvullend politiereglement dat de burgemeester gewoon moet agenderen op de gemeenteraad.

Geen aangepast mobiliteitsplan

“We vragen ons af waarom er zo lang geaarzeld wordt. We stellen wel vast dat Bever één van de zes Vlaamse gemeenten is die geen aangepast mobiliteitsplan heeft. Dat is al sinds 2000 niet meer geactualiseerd, terwijl Bever de gemeente is met het hoogste aantal verkeersovertredingen in het Pajottenland”, zegt Werner Godfroid.

Twee jaar geleden werden in het centrum verkeerslichten geplaatst als proefopstelling. “Dat project zou nadien geëvalueerd worden maar is blijkbaar een stille dood gestorven. Wij willen mee werken aan constructieve oplossing”, besluit Godfroid.
Burgemeester Luc Deneyer kon geen gefundeerd antwoord geven omdat hij momenteel met vakantie is.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?