FP Halle-Gooik plaatst zich voor 2e ronde Beker van België na 0-13 winst

Deze match werd gespeeld op en tegen tweede klasser Koersel. FPHG begon de eerste wedstrijd met inzet na 5 maanden zonder de geblesseerden Diogo & Edu. Tomic was geschorst en Pinto Jr lag ziek in bed.

FPHG liet tweede nationaler Koersel-Ham nooit in de match komen en liet het tempo zelden zakken. Leo zorgde in de volley voor de openingstreffer, Patias verdubbelde meteen tot 0-2. Toen begon het duo Grello-Jelovcic met een paar heerlijke minuten. Samen omspeelden ze de limburgse verdediging keer op keer. Het leverde 2 doelpunten van Jelovcic en ééntje van Grello op.

Na de rust gingen de Pajotten op hetzelfde elan door. Grello fusilleerde de thuisgoalie en Cordier scoorde op aangeven van Jelovcic. Toen begon de motor van Lazarevic in overdrive te komen met nog 3 geweldige goals. Jelovcic vervolledigde zijn hattrick, net als Leo.

Zo wint FP Halle-Gooik zijn eerste officiële wedstrijd in 5 maand en kijkt de ploeg uit naar de competitie-opener van volgende week thuis tegen Charleroi.

Voor FPHG speelden: Cristiano, Meyers, Van Beeck, De Bail, Grello, Patias, Cordier, Jelovcic, Lazarevic, Leo & Teixeira

Doelpunten: 0-1 Leo 0-2 Patias 0-3 Jelovcic 0-4 Jelovcic 0-5 Grello 0-6 Grello 0-7 Cordier 0-8 Lazarevic 0-9 Leo 0-10 Jelovcic 0-11 Lazarevic 0-12 Leo 0-13 Lazarevic