Asse maakt straten groener

Omdat gemeentebesturen vanaf begin dit jaar een verbod hebben gekregen op het gebruik van pesticiden, is er in Asse gekozen om straten, pleintjes of begraafplaatsen die veel onderhoud vergen om te vormen zodat een onderhoudsvriendelijk pesticidenvrij beheer mogelijk is.

Vanaf 1 januari 2015 geldt voor alle openbare diensten een verbod op het gebruik van pesticiden. Dit maakt dat het groenonderhoud voor gemeentebesturen nu heel wat arbeidsintensiever is. Onkruid wordt bestreden door middel van onkruidbranders, door wieden en door borstelen. De gemeentelijke groendienst van Asse opteert daarom om straten, pleintjes of begraafplaatsen die veel onderhoud vergen, om te vormen zodat een onderhoudsvriendelijk pesticidenvrij beheer mogelijk is.

"Een voorbeeld is de omvorming van de 236 m² grindstroken in de straat Hofveld naar (grind)gras, uitgevoerd door de vzw Pro Natura", aldus schepen Rik De Baerdemaeker. "De stroken hoeven niet meer te worden gebrand, de straat krijgt een groener karakter en oogt fraaier dan voorheen. De laanbomen krijgen in het najaar ook een verjongingssnoei."

De groendienst plant in de toekomst gelijkaardige ingrepen te realiseren bij andere straten en de begraafplaatsen.

Eerder opteerde onder andere Dilbeek ook al voor dergelijke aanpak.

Archief

Lees ook : Dilbeek ruilt rode kiezelstroken voor frisse grasperkjes

Lees ook : Klachten over 'te groene' voetpaden


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?