Klachten over 'te groene' voetpaden

DILBEEK - Verschillende Dilbekenaren vinden dat de groene voetpaden in het centrum van Dilbeek niet goed onderhouden worden.

De gemeente Dilbeek begon vorig jaar met het 'ingroenen' van de gemeente. Dat zijn werken waarbij in de meeste gevallen grote stukken maar op sommige locaties zelfs hele voetpaden die vroeger uit rode kiezelsteentjes bestonden, ingezaaid werden met gras. De 'ingroening' kwam er als antwoord op de regels van de hogere overheid die gemeenten vanaf dit jaar verbieden om nog pesticiden te gebruiken. Tussen de kiezeltjes groeide immers heel wat onkruid dat door arbeiders met gasbranders moest worden weggebrand.

Maar het gras wordt volgens verschillende inwoners van Dilbeek niet goed onderhouden. De voetpaden worden iets té groen naar hun zin.  "Het is ondertussen terug reeds een maand geleden dat de gemeente het gras nog eens kwam afrijden in onze straat", aldus een inwoner van de Sneppendreef. "Nu, staat het gras (ondertussen bijna duingras ) ongeveer 30 cm hoog. Ik heb dit vorig jaar  al meermaals gemeld aan de groendienst van de gemeente.  Er komt dan wel reactie  en men komt dan vrij snel het gras maaien, maar na verloop van tijd komt er van de mooie beloftes niet veel meer in huis en wordt het gras langer en langer. En als ze het dan komen afrijden laten ze het afgemaaide gras bij hoopjes ter plaatse liggen daar de grasmachine dit te lange gras niet goed kan verwerken (of mulchen) Mooi is wat anders."

Volgens schepen Karel De Ridder wordt het gras altijd om de drie a vier weken gemaaid. "Er is een werkschema voor en we doen wat kan met beschikbaar personeel", zegt hij.

Archief

Lees ook : Dilbeek ruilt rode kiezelstroken voor frisse grasperkjes


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?