Wateroverlast : 300 ton modder weggehaald

SINT-PIETERS-LEEUW -  Intussen zijn alle straten in Sint-Pieters-Leeuw weer open en moddervrij gemaakt. De civiele bescherming en de gemeentelijke technische diensten werken vandaag en morgenvoormiddag nog verder om de modder op de voetpaden in de getroffen straten op te ruimen.

Er is naar schatting 100 ton slijk en modder per dag weggehaald door de verschillende diensten. Vanavond zal er in totaal al om en bij de 300 ton smurrie weggehaald zijn.

De brandweer heeft alle oproepen n.a.v. de wateroverlast afgewerkt. De waterslikkers en de riolering worden verder nagekeken door Vivaqua. Deze worden opgekuist waar nodig.

Ophalingen

Haviland en Televil zijn nog steeds bezig met het ophalen van vernielde huisraad. Door de enorme hoeveelheden afval is het mogelijk dat zij zelfs vandaag niet overal zullen langsgeweest zijn. Maandag 13 en dinsdag 14 juni komen Haviland en Televil sowieso nog langs voor grof vuil en AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparaten). Lees ook : Haviland haalde al 9 ton grof huisvuil op in Sint-Pieters-Leeuw (Audio)

Inwoners die daarna nog vernielde huisraad hebben, kunnen terecht in het recyclagepark. Mits voorlegging van een bewijsstuk van wateroverlast (foto, attest verzekering, …) is dit gratis. Anderzijds wordt er nog een extra ophaalronde grof vuil en AEEA gehouden op maandag 20 juni voor inwoners die dit specifiek aanvragen. Deze aanvragen gebeuren bij de dienst Leefmilieu (02 371 63 54 – leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be)

Infoavond

Het gemeentebestuur organiseert op maandag 20 juni een infoavond. Lees ook : Leeuw informeert burgers over nazorg van wateroverlast


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?