Haviland haalde al 9 ton grof huisvuil op in Sint-Pieters-Leeuw (Audio)

SINT-PIETERS-LEEUW - In Sint-Pieters-Leeuw werd gisteren door intercommunale Haviland 9 ton aan grof huisvuil opgehaald. Het gaat om spullen die beschadigd raakten na de zware overstromingen begin deze week. Al lijken hier en daar sommige inwoners van Leeuw de ophaling te zien als een makkelijke oplossing na hun lenteschoonmaak.

Naast een vuilniswagen voor grof huisvuil reed ook een wagen voor KGA (Klein Gevaarlijk Afval) en AEEA (afgedankte elektronische en elektrische apparaten) door Sint-Pieters-Leeuw. Hoeveel elektronische apparaten en andere spullen deze ploeg ophaalde, is voorlopig nog niet bekend. Het gaat dan vooral over tientallen frigo's, diepvriezen en wasmachines die in ondergelopen kelders stonden.

De medewerkers van Haviland rijden ook nog vandaag en begin volgende week door Sint-Pieters-Leeuw. Het valt de vuilophalers en ook sommige omwonenden wel op dat er hier en daar mensen grof huisvuil buiten zetten dat helemaal niets met de recente overlast te maken heeft. "Het is echt bijzonder jammer dat sommige mensen misbruik maken van de situatie", klinkt het bij Haviland.

Archief : Wateroverlast : Grote schoonmaak nog lang niet gedaan (Audio) / Video - Wateroverlast in Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Gaasbeek,…

Audio : "Als de vuilkar die spullen laat staan, dan hebben ze gelijk", klinkt het bij Maggie uit Vlezenbeek


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?