Roparun steunt verbouwingswerken Huis Stas

ASSE - Het OLV Ziekenhuis ontving van de Stichting Roparun de toezegging om 90.000 euro bij te dragen voor de inrichting van de Palliatieve Zorgeenheid in Huis Stas, het beschermde gebouw aan het Marktplein.

Dankzij een efficiënte werking kan het OLV Ziekenhuis de renovatie van de campus in Asse met eigen financiële middelen verderzetten. In januari 2016 wil het OLV Ziekenhuis hier starten met de werken voor de aanbouw Huis Stas, waar zes moderne verblijfkamers voor onze palliatieve patiënten komen. In de tweede helft van 2016 wordt Huis Stas gerenoveerd om onderdak te bieden aan de gezamenlijke leefruimten voor de palliatieve zorgeenheid.

Sonia Van Den Bossche, directiemedewerkster OLV Ziekenhuis Asse en initiatiefneemster: “Spontaan groeide bij ons team de ambitie om van deze verhuis gebruik te maken om ook de inrichting van de leefruimtes voor onze palliatieve patiënten naar een nog hoger peil te brengen. Na ruggenspraak met de betrokken geriaters, stelde ons team het dossier op. Dat werd na de zomer ingediend en we kregen recent het heugelijke nieuws dat de Stichting Roparun 90.000 euro ter beschikking stelt. Hartelijk dank in naam van het ziekenhuis, onze medewerkers en onze patiënten.”

Reeds enkele jaren loopt de Roparun op Pinksterzondag door Asse. In 2015 organiseerde het OLV Ziekenhuis samen met een aantal partners voor de tweede maal een succesrijk evenement naar aanleiding van deze doortocht. Roparun is de samentrekking van Rotterdam, Parijs en ‘run’. Het is een jaarlijkse estafetteloop van ongeveer 520 kilometer, van Parijs naar Rotterdam. Over de jaren heen ontstond er ook een tweede traject van Hamburg naar Rotterdam. Verschillende teams halen op die manier geld op voor mensen met kanker en palliatieve zorg. In 2015 namen er meer dan 300 teams deel aan de Roparun, waaronder ook verschillende uit onze regio: Lotgenoten Vlaanderen, De Kloddelopers (Zele), Animo! (Buggenhout), de Ros Beiaardrunners (Dendermonde) en Team Opwijk.

Sonia Van Den Bossche: “In 2016 zal Roparun op zondag 15 mei doorheen Asse trekken. Noteer alvast deze datum. Wij gaan er uiteraard voor zorgen dat de doortocht van Roparun niet onopgemerkt zal voorbij gaan!”

Archief

Lees ook :  Palliatieve Zorgeenheid verhuist naar Huis Stas


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?