Palliatieve Zorgeenheid verhuist naar Huis Stas

ASSE - Het OLV Ziekenhuis heeft de plannen bekend gemaakt voor de tweede fase van het Master Plan 2020 voor campus Asse.

In het voorjaar van 2015 werd fase 1 van dit Master Plan 2020 afgerond. De centrale ingang voor bezoekers werd gerenoveerd en daarbij werd ook een nieuw aangelegde ‘halen & brengen’ zone in gebruik genomen. De toegangsweg naar de Urgentiedienst werd uitgediept zodat ook ambulances met een hogere carrosserieopbouw tot aan de toegangsdeur kunnen rijden.  Ook de voorgevel van het centrale gebouw werd opgefrist en de vleugel rechts daarvan kreeg een nieuwe, wit-en-grijze gevelbekleding. De stookinstallatie werd vernieuwd. Verder werden de materniteitskamers en de patiëntenkamers op de eerste en de tweede verdieping van blok B grondig gerenoveerd.

Dankzij een efficiënte werking in het voorbije boekjaar kon het OLV Ziekenhuis van het positieve bedrijfsresultaat de nodige voorzieningen aanleggen om met eigen middelen het Master Plan 2020 verder uit te voeren, inclusief de verderzetting van de renovatie van de campus in Asse.

In de tweede helft van 2015 werden de investerings-projecten voor fase 2 grondig voorbereid, zodat de eigenlijke werkzaamheden begin 2016 een aanvang kunnen nemen. Een groot deel van de werken zal zich concentreren op Huis Stas, een beschermd gebouw waar de palliatieve zorgeenheid normaliter tegen eind 2016 zijn intrek neemt. "In januari 2016 willen we starten met de werken voor de aanbouw Huis Stas, waar zes moderne verblijfkamers voor onze palliatieve patiënten komen", klinkt het. "In de tweede helft van 2016 wordt Huis Stas gerenoveerd om onderdak te bieden aan de gezamenlijke leefruimten voor de palliatieve zorgeenheid. Fase 2 omvat ook een nieuw operatiekwartier maar dat bevindt zich momenteel nog in de studiefase. Volgende projecten in het Master Plan 2020 voor campus Asse zijn onder meer de renovatie van de keuken en cafetaria in Campus Asse."

Dokter Ria Fabri, internist-geriater van de palliatieve zorgeenheid in Asse: “Al jaren kijken we ernaar uit om met onze patiënten onze intrek te nemen in Huis Stas. Om allerlei redenen konden eerdere plannen geen doorgang vinden. Omwille van de renovatiewerken in het hoofdgebouw in Asse zijn we vorig jaar ook tijdelijk met onze dienst verhuisd naar campus Aalst. Maar als we nu naar de nieuwe studietekeningen kijken, loonde dat allemaal de moeite.”

Archief

Lees ook : Comfortabeler binnenkomen in OLV Ziekenhuis Asse

Lees ook : Grondige werken in en rond OLV-ziekenhuis campus Asse (Audio)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?