Dilkom ziet bezoek van ministers in het water vallen

DILBEEK - Het moest vandaag een absolute hoogdag worden voor zwembad Dilkom. De ministers Muyters en Crevits zouden er normaal gezien deze namiddag 'safety-brevetten' komen uitreiken, maar door een waterlek is het zwembad noodgewongen gesloten.

Op het plechtige moment zou deze namiddag het nieuwe zwembrevettensysteem worden voorgesteld. De klassieke zwembrevetten worden hierin vervangen door 'safety-brevetten' die in Dilkom samen met de VUB werden ontwikkeld in het voorbije schooljaar. [Archief : Dilbeekse schoolkinderen leren overleven in Dilkom]. Maar dat persmoment is intussen verplaatst naar het zwembad van Sint-Pieters-Leeuw omdat Dilkom vanochtend noodgedwongen moest sluiten.
 
"Door een lek staat er water in de kelder", zegt zwembaddirecteur Stef Desmet. "Hoe het water er komt, moet snel duidelijk worden. De brandweer is eerst alles aan het leegpompen."

Door de problemen valt het bezoek van de ministers in het water. "Dat zoiets vandaag gebeurt, is bijzonder jammer. Op misschien wel de belangrijkste dag in het 40-jarig bestaan van Dilkom", aldus Desmet.

Hoe lang Dilkom gesloten zal blijven en of de festiviteiten rond 40 jaar Dilkom in gevaar komen, is voorlopig onduidelijk.

16u : UPDATE via de gemeente Dilbeek : Het zwembad Dilkom zal deze week gesloten blijven voor alle activiteiten. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag veroorzaakte een technisch defect ernstige wateroverlast in het technisch lokaal onder het zwembad. De brandweer heeft in de loop van de dag het gelekte water kunnen wegpompen. Alles wordt nu in het werk gesteld om zo snel mogelijk de geleden schade vast te stellen.  Tot nader order blijft het zwembad voor de rest van de week gesloten. Van zodra er meer duidelijkheid is over de verdere gevolgen van dit incident en de planning van de eventuele herstellingen, zal hierover worden gecommuniceerd naar de gebruikers.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?