Voodoo Village strijkt neer in Schepdaal

SCHEPDAAL - Het openluchtfeest Voodoo Village lijkt de komende drie edities door te gaan in Schepdaal. De organisatoren wilden het feest oorspronkelijk organiseren in Asse maar kregen daar enkele dagen voor de start van het evenement geen toestemming voor. Uiteindelijk weken de organisatoren uit naar een domein langs de Ninoofsesteenweg in Eizeringen maar een tweede editie is daar uiteindelijk ook door het Lennikse gemeentebestuur verboden.

Feestlocatie van de volgende drie edities van Voodoo Village lijkt de Jospop weide langs de Ijsbergstraat in Schepdaal te worden. Officiële toestemming van het Dilbeekse schepencollege hebben de organisatoren nog niet maar uit een eerste reactie van burgemeester Willy Segers lijkt dat, in tegenstelling tot Asse en Lennik, geen onoverkomelijk probleem te worden.

"Voodoo Village heeft ons twee weken geleden daarover aangesproken, nadat hun voorziene evenementen in Lennik zijn stopgezet. Of het in Schepdaal zal kunnen doorgaan heeft alles met de te garanderen veiligheid te maken want de Ijsbergstraat zou moeten afgesloten worden. De organisatoren zijn momenteel in overleg met politie en gemeente of ze onder die voorwaarden zullen werken of niet. Indien niet: geen Voodoo Village in Schepdaal... "

Intussen maken de organisatoren wel al reclame op Facebook met de melding dat de volgende editie op 19 juli georganiseerd zal worden langs de Ijsbergstraat in Schepdaal.

Een aanvraag voor dergelijk evenement moet normaal minstens een achttal weken op voorhand gebeuren. "In dit geval is er overmacht wegens een soort van contractbreuk in Lennik", legt Segers uit. "We zien wel hoe het afloopt, maandag valt er een definitief antwoord op het college."

Archief

Lees ook : Geen fuiven meer op kasteeldomeintje in Eizeringen


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?