Geen fuiven meer op kasteeldomeintje in Eizeringen

LENNIK – Burgemeester Irina De Knop (Lb-Open-VLD) wil niet dat er nog fuiven worden georganiseerd op een terrein langs de Ninoofsesteenweg in Eizeringen. Ze neemt die beslissing nadat er zondag heel wat klachten binnen kwamen over geluids- en parkeeroverlast.

Sinds enkele jaren wordt er af en toe een fuif georganiseerd op het terrein waarop er een klein kasteel staat. In het kasteeltje werden eerder de restaurants De Wijsgeer en Bistro Jitho uit gebaat. Toen het contract van Bistro Jitho niet meer verlengd werd, staat het gebouw leeg. Sinds een viertal jaren staat het gebouw te koop en kan het domein gehuurd worden voor feesten.

Nu werden er twee evenementen georganiseerd in twee opeenvolgende zondagen. Een daarvan was in Asse verboden waardoor de organisatoren naar Eizeringen verhuisden. Burgemeester Irina De Knop is verrast door de klachten die de gemeente kreeg na het technofestival Sunset Terrazza van vorige zondag. Ze heeft blijkbaar het impact van dergelijke evenementen onderschat door er voordien wel toelatingen voor te geven. Dat gaat ze nu niet meer doen. Ze wil alleen nog organisatoren die een band hebben met de gemeente.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?