Heibel om mogelijke sluiting afrit Kattebroek (R0)

DILBEEK / SINT-AGATHA-BERCHEM - Een beslissing over het mogelijk afsluiten van afrit 12 van de Brusselse Ring (R0) is er nog lang niet, maar het dossier heeft nu al heel wat voor- en tegenstanders. In buurgemeente Sint-Agatha-Berchem, dat vlak naast de afrit Kattebroek ligt, reageert het gemeentebestuur in eerste instantie alvast bijzonder teleurgesteld over de gang van zaken.

De plannen van de gemeente Dilbeek en het Agentschap Wegen en Verkeer om afrit 12 van de Brusselse Ring mogelijk voorgoed af te sluiten kennen heel wat voor en tegenstanders. De afrit zal in de loop van de maand april bij wijze van proef twee maanden worden afgesloten. (Lees meer details over het project via : Voertuigtellingen beslissen mee over lot van afrit 12 (R0))
 
Ondanks een beslissing over afsluiten of niet er dus nog lang niet is, werd gisteren op Facebook alvast de groep 'Tegen sluiting op-en afrittencomplex Kattebroek' opgericht. Op enkele uren tijd sloten zich meer dan 265 leden aan.
 
Teleurgesteld
 
In buurgemeente Sint-Agatha-Berchem, dat vlak naast de afrit Kattebroek ligt, reageert het gemeentebestuur alvast bijzonder ontevreden. "Het is uiteraard nog veel te vroeg om in te schatten wat de gevolgen zullen zijn van een afsluiting van afrit 12", zegt schepen van openbare werken Vincent Riga. "Maar dat wij de plannen via de pers moeten vernemen betreuren we ten zeerste. Een mogelijke afsluiting zou immers door onze ligging ten opzichte van het op- en afrittencomplex ook vergaande gevolgen kunnen hebben voor onze gemeente en niet alleen voor Dilbeek ."
 
De diensten van Riga hebben intussen het dossier opgevraagd en zullen de zaak mee op de voet volgen. Riga hoopt in de toekomst wel mee betrokken te worden.

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?