Langverwachte heraanleg van Bodegems dorpsplein bijna van start

SINT-MARTENS-BODEGEM - De langverwachte werken aan het Dorpsplein van Sint-Martens-Bodegem beginnen op maandag 13 april.

De heraanleg van het Dorpsplein van Bodegem zal groots worden aangepakt. Het dorpslein zelf zal uiteindelijk verkeers- en parkeervrij worden. De parking, die momenteel op het plein zelf ligt, zal verhuizen naar een huidige weide naast het plein. Ook de wegenis rond het plein krijgt een grondige opfrisbeurt.
 
Eerst parking

Er wordt begonnen met de aanleg van een nieuwe parking op het terrein aan de Polderstraat.

Van mei tot augustus zullen de werken aanzienlijke hinder veroorzaken omdat de Bodegemstraat volledig moet worden onderbroken voor rioleringswerken tussen de Kerkberg en de Schepdaalstraat. Er zal een aansluiting van de Bodegemstraat met de Schepdaalstraat voorzien worden over het Dorpsplein.

Bij de verdere werken vanaf augustus aan de Bodegemstraat zal telkens een rijstrook berijdbaar zijn. In de laatste fase wordt het Dorpsplein zelf aangepakt.

Momenteel wordt het omleidingsplan opgesteld, waarbij mogelijk ook maatregelen worden genomen om de smalle straten te ontlasten van het verkeer dat een uitweg zoekt. Meer details hierover volgen later. Voor de omwonenden wordt binnenkort een informatievergadering gehouden.

Archief

Lees ook : 65.000 euro Europese subsidies voor Dorpsplein Bodegem
Lees ook : Vergunningsaanvraag voor dorpsplein met 'glazen beek'
Lees ook : Wordt dorpsplein eindelijk heraangelegd?


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?