Dilbeekse boomhut staat ter adoptie

DILBEEK - De prachtige boomhut die onlangs met een tijdelijke vergunning werd gebouwd aan de rand van de Wolfsputten zoekt een nieuwe thuis. De gemeente geeft alle Dilbekenaren de kans om een geschikte locatie voor de hut te vinden.

Westrand en Arch’educ (Vormingplus Halle-Vilvoorde) organiseerden in oktober vorig jaar een workshop Boomhut bouwen in het Dilbeekse natuurgebied de Wolfsputten. Negen enthousiaste deelnemers leverden onder de professionele begeleiding van boomhutbouwer Jeroen Verschuren een prachtwerkje af.

Tijdelijk

Het plaatsen van de boomhut in een natuurgebied was niet vanzelfsprekend. Naast een vergunning van de ruimtelijke dienst van de gemeente, was er ook goedkeuring nodig van de eigenaars van het natuurgebied, het Agentschap Natuur en Bos. Het Agentschap is echter gebonden aan wetgeving en beheerplannen, wat maakt dat zij slechts een vergunning voor twee maanden konden uitschrijven.

Voor de boomhut moet nu dus een andere bestemming worden gezocht en daarvoor vraagt de gemeente raad aan haar inwoners. Meer informatie via de website van de gemeente Dilbeek.

Archief

Lees ook : Boomhut siert (tijdelijk?) de Wolfsputten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?