Opnieuw valse bommelding in fitnesszaak (Video)

SINT-PIETERS-LEEUW - De Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw is deze voormiddag bijna twee uur lang afgesloten  wegens een bommelding in Basic Fit. Het is reeds de tweede keer op enkele maanden tijd dat de fitnesszaak het doelwit is van een bommelder.

Rond 11u deze voormiddag liep er een bommelding binnen op de 101-centrale. Een Franstalige man belde de centrale en vertelde dat er een bom zou ontploffen langs de Bergensesteenweg in de fintesszaak Basic Fit. Alles wees er op dat het om de zaak in Sint-Pieters-Leeuw ging, maar omdat er ook een dergelijke zaak gelegen is langs diezelfde steenweg in Anderlecht werden ook daarheen hulpdiensten gestuurd. Al werd dat snel afgeblazen.

De bedrijfen vlakbij de fitnesszaak, Action, DSM Keukens en Ixina keukens, werden ontruimd. Het ging in totaal om een 35-tal werknemers. Ook een vijftiental bewoners van enkele vlakbij gelegen huizen werden gevraagd om hun woning te verlaten. Ondertussen werd de Bergensesteenweg afgeloten voor alle verkeer.

Een explosievenhond kwam ter plaatse en voerde een grondige controle uit van het bedrijventerrein maar kon niets verdachts aantreffen. Een volgende controle door de zaakvoerders zelf bracht ook niets aan het licht. De Bergensesteenweg werd rond 12u40 terug opengesteld voor het verkeer.

Een viertal maand geleden, op 27 maart 2014, liep er ook al eens een bommelding binnen op hetzelfde adres langs de Bergensesteenweg . Ook toen was de melding gericht naar de fitnesszaak. De melder belde met een prepaid kaart en kon nooit worden aangetroffen. (Lees ook : Recherche voert onderzoek naar valse bommelder (Video)) Ook deze keer gebeurde de melding via een dergelijke kaart én kwam de oproep uit dezelfde omgeving. De politie heeft dus sterke vermoedens dat het om dezelfde persoon gaat. De lokale recherche voert het onderzoek verder. Er hangen de melder zware straffen boven het hoofd.

Video


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?