Recherche voert onderzoek naar valse bommelder (Video)

SINT-PIETERS-LEEUW - De lokale recherche van de politiezone Sint-Pieters-Leeuw is met een grondig onderzoek gestart naar de dader die vanochtend het valse bericht doorbelde dat er een bom zou ontploffen in een gebouw langs de Bergensesteenweg.

Omdat het onderzoek lopende is kan de lokale politie voorlopig nog niet veel informatie vrijgeven. "We voeren onderzoek naar het oproepnummer waarmee gebeld is naar de 101-centrale", zegt politiewoordvoerder Christian Steens. "We hebben intussen de mast kunnen localiseren via de welke de oproep werd doorgezonden. Over de locatie van de mast kunnen we in het kader van het onderzoek niet veel vertellen. Ik kan enkel zeggen dat de mast niet in de directe omgeving van het geviseerde gebouw staat."

De melder maakte in zijn of haar oproep duidelijk dat er een bom zou ontploffen in het gebouw op huisnummer 306. Daar zijn 4 bedrijven gevestigd. Door de valse bommelding werden de vier handelszaken en een stuk van de Bergensesteenweg enkele uren gesloten waardoor verschillende andere handelszaken ook al amper of niet bereikbaar waren. Verschillende zaakvoerders lieten alvast weten dat ze klacht zouden indienen bij de politie. Indien de dader gevonden kan worden, wacht hem een onder andere een bijzonder fikse boete.

Lees ook : Bergensesteenweg in Leeuw weer vrij na bomalarm - Update 4

Video


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?