Bergensesteenweg in Leeuw weer vrij na bomalarm - Update 4

SINT-PIETERS-LEEUW – Langs de Bergensesteenweg zijn er deze morgen 4 bedrijven ontruimd na een bomalarm.Politie en hulpdiensten zijn ter plaatse. De weg is intussen weer geopend.

Politiecommissaris Christian Steens is ter plaatse. “Op basis van een melding via de 101 dat er een bom zou ontploffen op de Bergensesteenweg 306 hebben we besloten om de 4 bedrijven die hier gevestigd zijn, te ontruimen. We gaan nu een rondgang doen in de bedrijven om te zien of er verdachte pakketten aangetroffen worden en er is ook een explosievenhond op komst. Pas daarna kunnen we beslissen om de bedrijven weer vrij te geven”. De ontruimde bedrijven zijn Basic Fit, Action, Ixina en DSM Keukens.

Het bedrijventerrein is afgesloten en het personeel werd ontruimd. “Onze burgemeester is ook ter plaatse en we bekijken of er opvang nodig is voor die mensen maar dat is afhankelijk van het eventueel iets aantreffen door de explosievenhond. Als het langer duurt dan een uur gaan we de mensen wel onderbrengen in een opvangcentrum”, besluit Steens.

-We vernamen dat  er een telefoontje is binnengelopen in het gebouw waar het fitness-centrum is gehuisvest. De beller vertelde dat er een bompakket lag in het gebouw. 

-Ondertussen is de explosievenhond begonnen aan zijn zoektocht.

-De politie gaat de Bergensesteenweg rond 13 uur weer openen. Eerst krijgt het personeel de kans om naar de winkels terug te keren. De explosievenhond heeft niets gevonden.

UPDATE : Lees ook : Recherche voert onderzoek naar valse bommelder (Video)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?