ACHTER GESLOTEN DEUREN - Afbraak rusthuis Wilgenhof uitgesteld door onverwachte kosten

Achter gesloten deuren bevinden zich veel verhalen. Wij openen de komende dagen enkele van deze deuren om (misschien wel) een laatste keer samen met jullie herinneringen op te halen voor ze stilaan vervagen.

SINT-PIETERS-LEEUW – In september zal het drie jaar geleden zijn dat het rust- en verzorgingstehuis Wilgenhof in Sint-Pieters-Leeuw de deuren sloot. De 84 inwoners en het verzorgend personeel mochten naar het nieuwe zorgcentrum Zilverlinde gaan in Zuun. Het oude gebouw voldeed niet meer aan de eisen van een rusthuis. Er was te weinig sanitaire voorziening en de kamers voor de bewoners waren te klein.

Het gebouw zou normaal gezien in de paasvakantie afgebroken worden maar door onverwachte meerkosten is de afbraak uitgesteld naar een latere datum. Het is de bedoeling dat er twee jaar lang een parking op kom om dan later te kijken voor er opnieuw serviceflats en een dienstencentrum  op te bouwen. De spullen die nog aanwezig zijn in het rusthuis zullen mee worden afgebroken met het gebouw omdat ze te verouderd zijn. 

ACHTER GESLOTEN DEUREN

Lees ook: ACHTER GESLOTEN DEUREN - Café Moriau wordt muziekwinkel


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?