ACHTER GESLOTEN DEUREN - Café Moriau wordt muziekwinkel

Achter gesloten deuren bevinden zich veel verhalen. Wij openen de komende dagen enkele van deze deuren om (misschien wel) een laatste keer samen met jullie herinneringen op te halen voor ze stilaan vervagen. 

Café Moriau wordt muziekwinkel

SINT-PIETERS-LEEUW – Café Moriau dat vorig jaar de deuren sloot zal vanaf deze week worden omgebouwd naar een muziekwinkel. Café Moriau lag aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw en werd 36 jaar lang uitgebaat door Frank Cnudde en zijn vrouw Mireille Moriau.

Sinds 1943 was café Moriau een bekende plek in Sint-Pieters-Leeuw. De vader van Mireille Moriau nam het café over en had er zijn eigen geuzestokerij. Hij liet er ook een feestzaal in bouwen zodat de fanfare en het koor een vaste repetitieplaats hadden. In 1977 besloten dochter Mireille en haar man Frank Cnudde om de zaak over te nemen. Ze organiseerden er regelmatig jazzavonden en hadden ook Toots Thielemans en Philippe Catherine over de vloer.

Met Pasen vorig jaar besloot het koppel na 36 jaar om te stoppen met de zaak. Het werd lastiger om de zaak open te houden omdat de uitbaters ook al een dagje ouder werden. Ze hadden graag nog wat van hun leven genoten en vonden geen overnemers.

Het café zal nu worden omgevormd naar een muziekwinkel van Music Company. Ze beginnen vandaag met de verbouwingen om te kunnen openen in september. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?