Carnaval 2014 : De carnavalbus es doeë !

REGIO -Tijdens het weekend van 28-29-30-31 maart 2014 vindt opnieuw het jaarlijkse carnaval te Halle plaats. Elk jaar zijn er veel inwoners uit het Pajottenland die van de partij zijn op dit carnavalgebeuren.

Op initiatief van de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland, in samenwerking met jeugdregio Pajottenland, De Lijn Vlaams-Brabant en de lokale besturen wordt er van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart 2014 een gratis carnavalbus ingelegd vanuit Halle naar het Pajottenland. De jeugdraden van de gemeenten Bever, Herne, Lennik, Pepingen en Gooik reageerden positief op een bevraging omtrent deze carnavalbus. Onder het motto “de carnavalbus es doeë”, wil de preventiedienst een gerichte preventiecampagne voeren ter voorkoming van rijden onder invloed.

Deze gratis carnavalbus wordt ingelegd omdat er s ’nachts geen bus aanbod van De Lijn is. Hij zal een eerste keer rijden om 3 uur en een tweede keer om 5 uur. De carnavalbus zal steeds vertrekken op de Ninoofsesteenweg N28 aan de Carrefour in Halle. De carnavalbus zal het centrum van de 6 gemeenten bedienden. De Carnavalbus volgt de dienstregeling van het ZOMERUUR. In de nacht van 29/3 op 30/3 schakelen we over op het zomeruur. Dit betekent dat 2 uur, 3 uur wordt

De inwoners van het Pajottenland die met de bus naar carnaval Halle willen gaan, kunnen gebruik maken van de gewone dienstregeling van De Lijn.Dit vervoer is betalend (ticket of abonnement).

Daarmee volgt het Pajottenland het voorbeeld van de stad Aalst en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw waar er reeds enkele jaren een carnavalbus georganiseerd wordt.

De pendeldienst is een gratis, intergemeentelijk aanbod voor onze Pajottenlandse carnavalisten. Een overzicht van het traject, opstapplaatsen en dienstregeling kunt u terug vinden via www.delijn.be . Inschrijven of betalen hoeft niet.

De promotiecampagne en meer info rond de carnavalbus kan je ook terug vinden via de facebookpagina’s van de jeugddiensten, preventiedienst of via de gemeentelijke websites. Vragen kunt u ook richten aan de intergemeentelijke preventiedienst, Bianca Vanreepinghen via preventie@pajottenland.be, 054/ 31 35 43 of aan de jeugddienst van uw gemeente.

CARNAVAL HALLE 2014

Lees ook: Carnaval 2014 – ‘De Smosjterpotten verkopen char niet meer’

Lees ook: Carnaval 2014 - Icoon Felix Merckx weet nog niet of hij wil stoppen

Lees ook: Carnaval 2014 - Alcoholactie in de politiezone Pajottenland

Lees ook: Carnaval 2014 - 'De Maskottes laten polyester vallen'

Lees ook : Carnaval 2014: 'Laat het feest een feest blijven!’

Lees ook : Carnaval 2014 - Carnavalsfoor officieel geopend

Lees ook : Carnaval 2014 : Ayrton en Zoë zijn mini- prins en prinses (Foto's)

Lees ook : Carnaval 2014 - Mini Hofmaarschalkenpaar 2014 verkozen

Lees ook : Carnaval 2014 - 'Aan thema's geen tekort'

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?