Carnaval 2014 - Alcoholactie in de politiezone Pajottenland

PAJOTTENLAND - De lokale politie van de Politiezone Pajottenland zal tijdens de Halse Carnavalsnacht(en) een extra inspanning leveren om alcoholcontroles te organiseren. Tijdens de  nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart zal er onder andere een grote alcoholactie zijn, gericht naar het verkeer dat uit richting Halle komt.

De preventiedienst van de politiezone Pajottenland zette een preventieactie op ter voorkoming van het rijden onder invloed van alcohol door het inzetten van een Carnavalbus, betaald door de gemeenten. Die bus zal op zondagmorgen om 3 uur en om 5 uur vertrekken in Halle aan de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Carrefour en de centra van alle gemeenten van de Politiezone Pajottenland (Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen) aandoen.  Deze pendelbus is gratis.

Controle
Om dit initiatief te ondersteunen organiseert de politie de alcoholcontroles. De aanpak van het rijden onder invloed is immers een prioriteit in het Zonale Veiligheidsplan van de lokale politie Pajottenland. De politie roept op veilig vervoer te organiseren en maximaal gebruik te maken van de gratis bus.

Ook de reguliere interventieploegen zullen tijdens de carnavalsnachten georiënteerd worden naar het verkeer dat het Pajottenland binnenkomt vanuit Halle. De chauffeurs zijn dus verwittigd.
 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?