"Herman Teirlinckhuis moet absoluut open blijven"

BEERSEL - Er is op korte tijd heel wat protest ontstaan tegen de recente beslissing van het Beerselse schepencollege om het Herman Teirlinckhuis aan de Uwenberg te sluiten. Een online petitie roept op voor behoud van het huis.

Onder andere Streekvereniging Zenne en Zonië is diep geschokt over de beslissing. De vereniging lag mee aan de oprichting van het huis. "Voor onze vereniging was de figuur van Teirlinck een symbool van betrokkenheid bij de streek tussen Zenne en Zoniën, een streek die moest (en moet) opboksen tegen verstedelijking en verfransing", zegt Roger Swalens. "Wij stonden in die periode onder druk van talloze grootschalige vastgoedplannen die de ziel van onze streek dreigden aan te tasten. Teirlinck stond voor ons symbool voor authenticiteit en respect voor streekeigenheid. Het is trouwens geen toeval dat Beersel de voorbije jaren haar plannen voor het behoud van de open ruimten de naam “Land van Teirlinck” meegaf en daarmee zelf precies haar erkenning voor de zienswijze van Teirlinck daarover uitdrukte."

Streekvereniging Zenne en Zoniën roept iedereen op om de petitie voor het behoud van het Teirlinckhuis te ondertekenen via deze link: www.ipetitions.com/petition/hthmoetopenblijven/signatures

"Tegelijk doen we een oproep aan alle creatieve krachten uit onze streek om ons ideeën te bezorgen voor een meer eigentijdse invulling van het Teirlinckhuis", zegt Swalens. "Zenne en Zoniën is bereikbaar via zenne.zo@gmail.com. Zie ook onze website www.zevendekracht.tk."

Archief

Lees ook : Herman Teirlinckmuseum sluit eind dit jaar de deuren


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?