Herman Teirlinckmuseum sluit eind dit jaar de deuren

BEERSEL - Het gemeentebestuur van Beersel heeft gisteren beslist om de deuren van het Herman Teirlinckmuseum te sluiten vanaf 1 januari 2014.

Sinds 23 mei 1981 fungeert het Herman Teirlinckhuis, eigendom van de gemeente Beersel vanaf 1979 , officieel als museum. Een deel van de woning werd ingericht als kunstgalerij.

Minder belangstelling en minder geld

Het gemeentebestuur nam de beslissing tot sluiting omwille van de sterk afgenomen belangstelling van het publiek en de beperkte gedragenheid door de Beerselse bevolking, zowel voor het aanbod van het gemeentelijk schrijversmuseum als voor de tentoonstellingen in de kunstgalerij.
De moeilijke financiële toestand van de gemeentekas vormt een bijkomend argument voor deze beslissing.

Gouverneur en minister

Dit najaar worden er geen tentoonstellingen meer georganiseerd in het Herman Teirlinckhuis. Het gemeentebestuur wil wel onderzoeken hoe de permanente collectie van het schrijversmuseum op een andere wijze kan ontsloten worden. Hiertoe zal o.a. een schrijven gericht worden aan de Minister van Cultuur, aan de heer Gouverneur en de diensten van de Provincie Vlaams-Brabant, evenals aan de voorzitter van de vzw De Rand om deze beslissing mee te delen en met de vraag naar mogelijke interesse tot overname van de collectie.

(foto : www.beersel.be)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?