Politieke aardverschuiving in Dilbeek : meerderheid gebroken

DILBEEK - Bijzonder onverwachte wending gisterenavond op de Dilbeekse gemeenteraad. Gemeenteraadslid Jos Crabbe van CD&V kondigde een overstap aan naar OpenVLD. Hierdoor is de meerderheid gebroken.

De meerderheid (18 zetels) in Dilbeek werd tot voor gisterenavond gevormd door N-VA, CD&V-DNA! en Groen-sp.a,. De oppositie (17 zetels) bestond uit OpenVLD en de Franstalige fractie UF=MR+CDH+FDF+IND.

Met de overstap van Jos Crabbe van CD&V naar OpenVld liggen de kaarten helemaal omgekeerd.

Toekomst?

"N-VA Dilbeek is verrast over het overlopen van raadslid Crabbe van CD&V naar OpenVLD", aldus een geschokte burgemeester Willy Segers. "Door het bewust losweken van een meerderheidslid door OpenVLD, is er geen politieke meerderheid meer in Dilbeek. Uit de stemmingen van de laatste gemeenteraad blijkt dat OpenVLD de facto een meerderheid vormt met de Franstalige partij Union."

"Wij betreuren deze stap die verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor de toekomst van onze mooie gemeente. Volgens ons heeft niemand baat bij een onbestuurbare gemeente waarin een Franstalige partij de sleutel in handen krijgt, niet in het minst de Dilbekenaar."

"Wij wensen kost wat kost te vermijden dat deze betreurenswaardige vorm van politiek, door het (doen) overlopen van één partij naar de andere, zou leiden tot een stilstand in de lopende investeringen en vele plannen die we hebben om van Dilbeek terug een aangename en moderne gemeente te maken."

"Kiezersbedrog"

Ook bij CD&V zelf is er enkel plaats voor ongeloof. "We nemen met verbazing en teleurstelling kennis van het ‘overlopen’ van raadslid Jos Crabbe naar Open VLD", aldus schepen Jef Vanderoost. "De teleurstelling is des te groter, omdat Jos Crabbe in het verleden reeds deel uitmaakte van de Open VLD fractie maar die partij verliet."

CD&V spreekt van kiezersberdrog. "De Dilbeekse kiezer is hiermee vanzelfsprekend ernstig bedrogen, aangezien een raadslid verkozen op basis van het verkiezingsprogramma van CD&V/DNA nu lijnrecht ingaat tegen de visie die dat programma uitdraagt", klinkt het.

Ook bij Groen Sp.a reageren ze verbolgen.

Opmerkelijk

Jos Crabbe maakte pas vanaf februari dit jaar deel uit van de Dilbeekse gemeenteraad. Hij was de opvolger van Rita Dedobbeleer die ontslag nam omdat ze verhuisde. [ Archief : Jos Crabbe opnieuw gemeenteraadslid in Dilbeek ]

Meer weten :

Lees ook : Eerste echte 'blauwe' beslissing ... over blauwe zone

 

Lees ook : UF : "Onze deur staat open voor Open Vld"

Lees ook : Open Vld Dilbeek : "Het stond in de sterren geschreven"

Lees ook : Voorspelde postbode de politieke bui in Dilbeek?

Lees ook : Jos Crabbe : "Er is zeker geen fles Champagne gekraakt"

Lees ook : "Dilbeek blijft het Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn"


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?