Jos Crabbe : "Er is zeker geen fles Champagne gekraakt"

DILBEEK - De beslissing van Jos Crabbe om over te stappen van CD&V naar Open Vld, en zo een bom te leggen onder de Dilbeekse meerderheid, ging niet over één nacht ijs. Dat vertelde hij vanmiddag op een korte bijeenkomst in aanwezigheid van enkele lokale Open Vld mandatarisen.

"De bevolking van Dilbeek en werknemers van de gemeente spraken mij steeds vaker aan met de vraag 'Hoe zit dat hier eigenlijk in Dilbeek?' Wanneer gaat dat hier veranderen want zo kan het hier niet verder met vijf partijen aan de macht. Ik vond dat ze gelijk hadden.", stelt Jos. "Maar ik maakte er zelf deel van uit en werd er ziek van. Met deze beslissing als gevolg."

Volgens Crabbe staat het huidige bestuur te ver van de mensen. De beslissing om de overstap te maken, ging alvast niet over één nacht ijs. "Ik was niet meer fier om deel uit te maken van deze meerderheid, in tegendeel", zegt Crabbe. "Ik vind het vooral spijtig voor burgemeester Willy Segers, dat is een man met een hart van goud. Weet alvast dat ik deze beslissing niet met plezier is genomen. Het zijn moeilijke tijden geweest, het is zeker niet dat ik gisterenavond een fles Champagne heb gekraakt."

Opmerkelijk

Heel opmerkelijk is dat Jos Crabbe en Open Vld voor het eerst gesprekken hadden rond januari. Op dat moment was Crabbe zelfs nog geen gemeenteraadslid want hij verving Rita Dedobbeleer pas in februari. [ Archief : Jos Crabbe opnieuw gemeenteraadslid in Dilbeek ]

Meer weten :

Lees ook : Eerste echte 'blauwe' beslissing ... over blauwe zone

Lees ook : "Dilbeek blijft het Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn"

Lees ook : UF : "Onze deur staat open voor Open Vld"

Lees ook : Voorspelde postbode de politieke bui in Dilbeek?

Lees ook : Politieke aardverschuiving in Dilbeek : meerderheid gebroken

Lees ook : Open Vld Dilbeek : "Het stond in de sterren geschreven"


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?