VIDEO - Avenir Lembeek overklast KSK Halle en wint 'Beker van de Stad Halle'

Avenir Lembeek heeft in eigen stadion voor het tweede jaar op rij de oefenwedstrijd tegen KSK Halle gewonnen. Het team uit Lembeek domineerde de match en won makkelijk met 4-0 waardoor ze na afloop de 'Beker van de Stad Halle' overhandigd kregen.

KSK Halle kwam met een team dat grotendeels uit beloften bestond aan de aftrap en begon klungelig. Na amper vijf minuten leidde de verdediging al dom balverlies en kon Ruben Osselaer van Avenir Lembeek probleemloos, na de doelman te omspelen, de 1-0 binnentikken.

Halle verloor de duels op het middenveld en kreeg de bal maar moeilijk voorbij de middencirkel. Lembeek daarentegen zette hoog druk en net voor de zevende minuut kon, alweer Osselaer, na een sterke actie en een mooi uitgespeelde aanval van Lembeek zijn tweede van de avond scoren.

Na het tweede doelpunt viel de wedstrijd een beetje stil. KSK Halle probeerde met wat lange ballen op zoek te gaan naar een kans maar dat leverde weinig op. Een schot van ver in de tiende minuut was zowat het enige doelgevaar dat de Hallenaren in de eerst helft konden creëren.

Tweede helft

De tweede helft kwam rustig op gang. Halle bleef moeite hebben om te combineren en daar maakten de mannen van Lembeek aardig gebruik van. Toen de verdediging van KSK Halle in de 58ste minuut de bal niet meer kon wegwerken belandde die na wat ongeluk in eigen doel.

Tot overmaat van ramp werd het amper een paar minuten later al 4-0 na opnieuw een doelpunt van Osselaer, die zijn derde goal maakte. Daarna was de buit voor Lembeek binnen. Halle kon geen vuist meer maken. Lembeek won verdiend en kreeg na afloop de trofee uit handen van de burgemeester van Halle, Dirk Pieters.