FP Halle-Gooik sluit competitie af als leider na een 3-3 gelijkspel

FP Halle-Gooik trok voor de absolute topper naar Gelko Hasselt met 6 punten voorsprong. De eerste helft had in eerste instantie weinig om het lijf, twee nerveuze ploegen bakten er in eerste instantie weinig van. Beide teams kregen enkele kleine kansen zonder echt gevaarlijk te zijn.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Hasselt de betere ploeg en kwam het via Kaddouri op een 1-0 voorsprong. Halle-Gooik werd nog niet wakker en na jammerlijk balverlies strafte Carsi het meteen af voor de 2-0.

In de tweede helft werd Halle-Gooik wakker, het ging een versnelling hoger spelen en bracht de thuisploeg in de problemen. Leo zorgde voor de 2-1. Hasselt had het nu zeer moeilijk uit de druk onderuit te komen maar had dame fortuna aan zijn zijde. Beslija trapt de bal weg, over de ventilatie, tussen de muziekboxen. De bal komt er wonderbaarlijk terug onderuit en valt pardoes in doel waar een verbouwereerde doelman de bal nooit zag aankomen. Halle-Gooik liet het niet aan zijn hart komen en hield het tempo hoog. Rahou tovert voor de 3-2. Sababti zet zich door en fusilleert dan de doelman voor de 3-3! De thuisgoalie moet dan het beste van zichzelf geven om pogingen van Leitao en Sababti uit doel te houden en zijn ploeg van de nederlaag te behoeden.

FP Halle-Gooik sluit zo de competitie af zonder nederlaag en trekt met 3 punten (6 gedeeld door 2) naar de playoffs en bekerfinale. Alles kan en moet nog beslist worden de komende weken… Wat kan futsal mooi zijn.

Voor FP Halle-Gooik: Xuxa, Vandenheede, Dujacquier, Rahou, Leo, Leitao, Grello, Cirlincione, Sababti, Bissoni, Teixeira & Zerouali.

Doelpunten: 1-0 Kaddouri, 2-0 Carsi, 2-1 Leo, 3-1 Beslija, 3-2 Rahou & 3-3 Sababti.