FP Halle-Gooik pakt 3 punten mee in Malle na thriller

FP Halle-Gooik trok naar Malle voor één van de moeilijkste uitwedstrijden van het jaar. De hallenaren starten verschroeiend en kwamen heel snel 0-1 voor via Leitao. Toen leek niets een gemakkelijke avond in de weg te staan maar Malle herpakte zich en knokte zich in de match. Mooie aanval en Amajoud voor de 1-1. Kapitein Teixeira trok Halle-Gooik terug op voorsprong naar de 1-2. Malle komt dan goed weg wanneer zowel Grello, Leitao als Bissoni de paal of lat raken.

Malle krijgt dan een strafschop en Kuijlaars scoort deze feilloos. Opnieuw herbeginnen dus voor Halle-Gooik en hoe… heerlijke eentijdsaanval en Bissoni zorgt voor een nieuwe voorsprong. De kloof lijkt gemaakt als Leitao heerlijk afwerkt voor de 2-4. Dat was buiten Kuijlaars gerekend die nog voor rust voor de 3-4 zorgde. 30 seconden na rust zorgde Daali met een heerlijke loeier voor de 4-4 gelijke stand en alles te herbeginnen. Opnieuw was het Leitao die op aangeven van Grello de 4-5 op het bord zette en Halle-Gooik voor de 4e keer op voorsprong.

Malle probeerde nu de bakens te verzetten en Sababti trapte hard op de lat op de counter. 4 minuten voor tijd kwam Malle opnieuw langszij toen een schot afweek en iedereen de verkeerde kant uitging. Amajoud scoorde de gemakkelijkste goal uit zijn carriere. Halle-Gooik speelde nu ridder of mis met de vliegende doelman. Bijna werd het afgestraft maar Bissoni kopte de bal uit doel. Halle-Gooik bleef zoeken naar het gat in de muur maar de lat, benen, ruggen of de doelman bleven paraat tot Bissoni het gaatje vond 1 minuut van het einde. Geweldige ontlading. Malle ging nu ook met vliegende doelman spelen maar Leitao strafte direct af en zo was de wedstrijd gespeeld. Halle-Gooik wint zo op de valreep en neemt de drie punten mee uit Malle.

Volgende week ontvangt Halle-Gooik hekkesluiter Meeuwen in sporthal De Bres.

Voor FP Halle-Gooik speelden: Xuxa, Vandenheede, Dujacquier, Nerinckx, Leo, Leitao, Grello, Cirlincione, Sababti, Bissoni, Teixeira & Zerouali.

Doelpunten: 0-1 Leitao, 1-1 Amajoud, 1-2 Teixeira, 2-2 Kuijlaars, 2-3 Bissoni, 2-4 Leitao, 3-4 Kuijlaars, 4-4 Daali, 4-5 Leitao, 5-5 Amajoud, 5-6 Bissoni & 5-7 Leitao.