FP Halle-Gooik gaat oververdiend door naar finale beker van België

FP Halle-Gooik heeft zich na een 8-2 overwinning tegen FT Antwerpen voor het derde jaar op rij geplaatst voor de finale van de beker van België. In de finale, op 1 mei, komt het uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Hasselt en Lier.

De match kon niet slechter beginnen voor Halle-Gooik want in de openingsminuut kwam Antwerpen op voorsprong via Bouzambou. Halle-Gooik eiste de bal nadien op en creëerde een handvol kansen, maar de keeper van Antwerpen stond pal. Na dom balverlies van Antwerpen profiteerde Halle-Gooik optimaal en Leitao tikte op aangeven van Teixeira de 1-1 binnen, niet veel later maakte Teixeira zelf met een mooie halve omhaal de 2-1.

Antwerpen probeerde wel maar Xuxa stond tot tweemaal toe pal. Nog voor de rust maakte Halle-Gooik er 3-1 van na een mooie hakbal van Grello op aangeven van Zerouali en 4-1 nadat Sababti koelbloedig afmaakte één-tegen-één met de doelman van Antwerpen.

Grello-show

In de tweede helft was het weer Antwerpen dat vurig uit de startblokken schoot en er snel 4-2 van maakte na alweer een doelpunt van Bouzambou.

Maar dan begon de Grello-show. Eerst bediende hij Leo die simpel de 5-2 kon binnentikken en daarna gaf hij ook nog de assist voor de 7-2, tussendoor had Grello himself de 6-2 gemaakt op aangeven van Zerouali. Dujacquier maakte er uiteindelijk 8-2 van en zo konden de supporters van Halle-Gooik het weekend al feestend induiken.