Eendracht Aalst wint carnavaleske voetbalderby

Het zag er lange tijd uitstekend uit voor SK Halle, maar uiteindelijk is het Eendracht Aalst die de felbevochte carnavalsderby in het voetbal vrijdagavond gewonnen heeft.

Fair

SK Halle stond tot de 80ste minuut op 0-1 voorsprong in het Aalsterse Pierre Cornelisstadion. Maar op vijf minuten tijd kregen de Hallenaren nog twee goals te slikken.

Ondanks het om een felbevochte zege ging, bleek het toch een faire wedstrijd te zijn. De scheidsrechter deelde maar één gele kaart uit.

Feest

De Aalsterse voetbalfans, die zoals de traditie het voorschrijft massaal verkleed de wedstrijd bijwoonden, lijken dus een eerste (vroegtijdige) stevige feestnacht in te duiken. Zondag zal het echte driedaagse volksfeest in Aalst pas echt losbarsten. In Halle moeten ze nog tot eind maart geduld hebben.