"Komst van CNG-tankstation belangrijk voor Dilbeek en buren"

Het Dats 24 tankstation langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek is vandaag officieel geopend. Het is het eerste station op Dilbeekse bodem waar naast benzine en diesel ook het milieuvriendelijkere CNG kan getankt worden.

Dilbekenaren met een CNG wagen moesten tot voor de opening van het station uitwijken naar Zellik, Anderlecht of Halle. Dat er nu ook CNG kan getankt worden in Dilbeek is volgens schepen Karel De Ridder heel positief. De gemeente zal er tanken met haar CNG-vloot die momenteel al zeven voertuigen telt, bovendien zijn er nog enkele in bestelling en zal dat aantal op korte termijn dus opgekrikt worden naar twaalf. "Maar ook voor onze inwoners is de komst van een tankstation met CNG een uitstekende zaak", aldus De Ridder. "Voor heel wat mensen was de stap om een CNG voertuig aan te kopen nog te groot omdat er ver gereden moest worden om te tanken, nu zijn er geen excuses meer."

2020

Want hoe meer CNG voertuigen er in Dilbeek rijden, hoe minder CO2 uitstoot er is. "In het klimaatactieplan dat Dilbeek mee ondertekende is het de bedoeling om de CO2-uitstoot tegen 2020 met minstens 20 procent terug te dringen", aldus De Ridder. "Uit onderzoek blijkt dat momenteel 47 procent van al die uitstoot in Dilbeek voortkomt van mobiliteit."

Buren ook blij

Maar er was vanochtend ook interesse uit buurgemeente Ternat. Schepen Guido Van Cauwelaert woonde de plechtige opening ook bij. "De gemeente Ternat koopt binnenkort een tweede CNG voertuig aan en heeft een vultoestel voor twee wagens. Het tankstation op 7 km van Ternat geeft de mogelijkheid om onze vloot verder te verduurzamen", aldus Van Cauwelaert.

Dats 24 heeft in totaal al 120 tankstations over heel België waarvan 44 met CNG. Volgend jaar zouden er daar nog eens dertig moeten bijkomen, waaronder eentje in Lot (Beersel) waarvan de opening voorzien is in juli. In Machelen opent normaal gezien twee maanden voordien ook een vestiging van Dats 24.

Archief

Lees ook : Dilbekenaren tanken weldra CNG in eigen gemeente


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?